• Почетна
  • СПОРТ
  • АБА лига: Партизан у другом полувремену сломио отпор борбене Олимпије
Прочитај ми чланак

АБА лига: Партизан у другом полувремену сломио отпор борбене Олимпије

0

sp-kinsi_620x0

Кошаркаше ране из евролигашког дуела против Нантера, Партизан је лечио у јадранском дуелу са Олимпијом. „Парни ваљак“ био је очигледно још под лошим утиском из Париза све до 19. минута. Готово ништа није функционисало у нападу, па је Олимпија господарила паркетом више од једне четвртине.

Када је на семафору у 14. минуту засветлело 17:28, упалила се лампица и на клупи шампиона. Од тог тренутка Партизан је ношен игром Богдановића, Кинсија, Милутинова и Ловерња нанизао 13:0 и успео на велики одмор да оде са капиталом који није испуштао све до краја меча.

Гости из Љубљане читали су скоро цело прво полувреме зонску одбрану домаћина, али у наставку су потпуно стали. На све то „долила“ се и техничка грешка тренеру Алешу Пипану, па су кола Олимпије кренула низбрдо, а „ваљак“ је коначно спустио ручну кочницу, ослободио руку на паркету, па је све што није улазило у кош у првом полувремену, пронашло пут до мрежице у финишу утакмице.

Овим тријумфом Партизан је задржао позицију у врху табеле са вечитим београдским ривалом. Тренер Душко Вујошевић ће имати шта да замери својим играчима на промашајима из првих 18 минута ове утакмице, али екипа је у већем делу другог полувремена потпуно надокнадила више него очигледан недостатак плејмејкера, вредног имена и реномеа освајача Јадранске лиге.

Богдан Богдановић с правом је понео епитет најбољег играча утакмице, а навијаче у „Пиониру“, по обичају су на ноге дизале тројке (5/8), у тренуцима када су гости стидљиво претили да се приближе домаћину и покажу бар део онога чиме су утишавали трибине у првој четвртини.

Олимпија се уздала у физичке способности центара Омића и Стефенсона, али су Милутинов и Ловерњ коректно држали ствари под контролом у свом рекету. Изненађење вечери требало је код „змајчека“ можда да буде словеначки репрезентативац Небојша Јоксимовић, али он се утопио у сивило своје екипе, са скромним учинком и са линије слободних бацања, а остао је на нули и са шутевима из игре.

Црно-беле сада чекају припреме за ново евролигашко искуство, пошто у следећем колу елитног такмичења у „Комбанк арени“ дочекују Будивељник.

(Новости)