Прочитај ми чланак

Чланови СНС учествују у кампањи фантомских листи на изборима у Новом Саду

0

Нови доказ напредњачке изборне преваре

Тренд формирања фантомских листа пред изборе у Новом Саду је ушао у завршницу, али се и даље, у минут до избора, појављују нове „политичке наде“. Знатан део њих, попут извесног „Гарија“, влашке странке без Влаха, Словачке лиге основане пре месец дана… су чак успели да добију изборни легитимитет захваљући томе што су предали своје листе међу првима. Ипак, добар део њих захвалност дугују првенствено Српској напредној странци, која је вољна да рентира чак и сопствене чланове.

Тако су у Новом Саду поједини напредњаци за потребе ових избора прешли на туђе листе, где се котирају као “грађанисти”, али и војвођански републиканци.

Покрет „Сасвим друга прича“ препознатљив је по томе што нема лидера, нема званично чланство, нема политичку платформу, нити страначки континуитет, већ се активирају искључиво пред изборе.

Ово удружење, регистровано на адреси посластичарнице у центру Новог Сада ипак је међу првима предало листу, на којој су се као кандидати за одборника нашла и три члана СНС: Слободан М., Милан М. и Саша М.

Према сазнањима Нова.рс, три будућа одборника Друге приче, чији је мото “Град грађанима” запослена су у јавно комуналном предузећу “Чистоћа”.

У истом предузећу раде и њихове страначке и будуће скупштинске колеге Ненад Д, Станислава М, Драган М, Снежана Р. и Дејан К. чија су се имена такође, са страначког списка СНС, некако нашла на изборној листи “Нови Сад главни град Војводине – покрет аутономија – Александар Оџић”. За разлику од “Сасвим друге приче”, Оџић је прокламовани војвођански “републиканац” и аутономаш тврдих ставова, који нипошто нису “по слуху” СНС.

Отуд је још веће чудо што су на његовој листи нашло чак петоро напредњака који су, уз то, претходно сви били чланови Покрета обнове краљевине Србије. Из овог покрета нису желели званично да коментаришу ову својеврсну политичку лабилност и међустраначку мобилност својих некадашњих чланова, али су потврдили да су сви са списка својевремено били чланови ПОКС, као и да су га напустили истог момента када је СНС преузео руковођење ЈКП “Чистоћа”.

Како је Нова.рс тада писала, у Чистоћи се под претњом отказа догодио масовни “пребег” из ПОКС у СНС.

На питање како му је пошло за руком да од некадашњих Дражиних четника, а потом напредњака, сада направи војвођанске републиканце, Оџић је појаснио да “није ни знао за њих”.

„Од новинара сам сазнао да су они чланови СНС, а да су претходно били чланови ПОКС. Па био сам и ја некад члан ЛСВ, не мора то ништа да значи … Искрено, ја сам водио рачуна о онима који су ми међу првих 10 на листи, остали су дошли по препоруци деце, пријатеља …”, каже Оџић за Нова.рс.

Како је појаснио, спорни СНС кандидати се налазе на нижим местима на његовој листи одборника, тако да “ни не постоји нека реална опасност да се они нешто питају и одлучују”.

На питање да ли је, ипак, могуће да су некадашњи фанови краљевине ипак искрено постали војвођански аутономаши, сам Оџић одговара скептично, додајући:

„Али, ако су се заиста променили, мени је то супер“.