Прочитај ми чланак

Славље Звезде у Крагујевцу, очајни судија Грујић

0

Стадион: „Чика Дача“. Гледалаца: 11.000. Судија: Данило Грујић (Ниш). Помоћници: Далибор Ђурђевић (Крушевац) и Горан Којић (Параћин). Жути картони: Чанчаревић, Пејчић, Тинтор, Спалевић (Раднички 1923), Пантић, Бајковић, Милуновић (Црвена звезда). Црвени картони: Недовић у 43, Мутавџић (обојица Раднички 1923) у 74.минуту.

РАДНИЧКИ: Чанчаревић, Павловић (61. Косорић), Оташевић, Тинтор, Мутавџић, Милошковић, Недовић, Пејчић, Симовић (53. Петронијевић), Спалевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Пантић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић (56. Миливојевић), Милијаш, Милуновић, Лазовић, Касалица, Мудрински (68. Вешовић).

Играч утакмице: Ненад Милијаш (Црвена звезда).

Црвена звезда освојила је три бода на „Чика Дачи“, али на жалост свих љубитеља фудбал главна „звезда“ меча био је судија Данило Грујић.

Звезда је повела у 42 минут преко Милијаша. Капитен црвено-белих прелепо је погодио мрежу Крагујевчана из слободног ударца и тако подсетио какав шут поседује.

Ипак, споран је тренутак који је претходио „слободњаку“ пошто је на ивици казненог простора судија Грујић досудио дискутабилан фаул над Мудринским.

Неколико тренутака после гола Грујић је поново био на мети домаће публике јер је искључио Ненадића. После тога је уследила кавга, „севнуло“ је неколико удараца. Епилог свега – жути картони за голмане.

Грујић је погубио конце меча, наелектирсану атмосферу са трибина која се преселила на терен није успео да контролише и “сасече” је, допустио је праву тучу на терену, неколико пута је морао да се лати џепа како би санкционисао преоштре стартове. Чак је и пропустио да подели који картон.

У другом делу игре Звезда је паметно препустила иницијативу домаћину, домаћин се заморио, па га је у финишу меча гост искусно дотукао. Прво је Касалица погодио у 82. минуту, а потом и Миливојевић у последњим моментима меча.

Поред лошег суђења у Крагујевцу није виђена претерано квалитетна игра, а инциденти и туча навијача пре меча само су додатно покварили утисак на мечу за који смо се надали да ће бити празник фудбала и прави дерби.

 

ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пола сата пре почетка меча дошло је до сукоба навијача Радничког и Звезде!

Пред старт дуеле уследио је минут ћутања због како би се одала почаст недавно преминулом Предрагу Брзаковићу.

Нови проблеми, меч још није почео јер мрежа није добро увезана! Ђаволи су направили лепу кореографију, док Делије песмом бодре своје играче. После пет минта закашњења утакмица је почела.

5. минут – Без конкретних акција на почетку меча, тимови „опипавају“ пулс.

6. минут – Лепа акција гостију. Касалица је са десне стране упослио Лазовића, овај је шутирао искоса, али Чанчаревић је био добро постављен.

8. минут – Први солиднији напад Радничког, Радосављевић је центрирао са леве стране, Бајковић је рутински ухватио лопту.

10. минут – Прве чарке на терену, Спалевић и Младеновић су се „нашли у клинчу“.

11. минут – Први корнер за Звезду изборио је Касалица који је шутирао са десне стране. Чанчаревић је морао да лопту преусмери у корнер. После ударца из угла добро је реаговала одбрана Крагујевчана.

13. минут – Враћају домаћи истом мером, први корнер за играче у црвеном. Бајковић је фаулиран, стога шанса Радничког одлази у неповрат.

15. минут – Жути картон за дебитанта Пантића због играња руком.

21. минут – Незгодан центаршут са десне стране, Бајковић је „скинуо“ лопту са главе Спалевића.

22. минут – Шут везисте Раничког Недовића са 25 метара, лопта одлази преко гола.

31. минут – После десетак минута без конкретних акција „севнула“ је полуконтра Радничког. Симовић је повукао по левој страни, одлично је центрирао, Спалевић је покушао главом, али није успео да добро захвати лопту па је отишла преко гола.

33. минут – Највећа прилика на мечу за црвено-беле. Милуновић је шутирао са 20-ак метара, Чанчаревић је одбио лопту, она је дошла до Мудринског који се нашао у сјајној шанси, али поново се истакао Чанчаревић.

36. минут – Поново је Спалевић запретио Звезди после центаршута са леве стране. Ипак, Бајковић није имао потребе да интервенише јер је лопта отишла преко гола.

42. минут – ГОООООООООООООООООЛ! Милијаш 1:0!

Дискутабилан фаул над Мудринским на 18 метара досудио је судија Грујић. Одлична позиција за доброг шутера. Милијаш је узео лопту и прелепо погодио у ближи угао голмана Чанчаревића.

44. минут – Општа туча на средини терена! Недовић је добио црвени картон! Ужасне сцене на стадиону „Чика Дача“, после туче навијача видели смо и сукоб међу играчима.

45. минут – Жути картони за Бајковића и Чанчаревића.

Крај првог дела игре.

ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

46. минут – Меч је прекинут због димне завесе, навијачи Звезде убацили су у терен неколико димних бомби!

50. минут – Шут Милуновића са ивице казненог простора.

53. минут – Жути картон за Мутавџића.

54. минут – Петронијевић је у игри уместо Симовића.

57. минут – Лука Миливојевић је заменио Мијаиловића.

58. минут – Спалевић је добро примио лопту на груди, повукао је кроз средину, дошао на 20 метара, имао је слободног саиграча са десне стране, али се одлучио за шут! Одбрана Звезде је то рутински блокирала и отклонила опасност.

60. минут – Жути картон за Милуновића.

62. минут – Друга измена у Радничком, Павловић је напустио игру, Косорић је на терену.

65. минут – Жути картон за Тинтора.

66. минут – Сви из табора Звезде траже једанаестерац због наводног играња руком. Грујић је остао нем.

68. минут – Вешовић је ушао у игру, на клупу је отишао Мудрински.

75. минут – Мутавџић је добио црвени картон због ударања Миливојевића!

79. минут – Сикимић је заменио Пејчића.

80. минут – Жути картон за Спалевића!

82. минут – ГООООООООООООООЛ! Касалица 2:0!

Сјајан продор и ударац Вешовића по десној страни, Чанчаревић је лоше реаговао, а Касалица убацио лопту у гол.

83. минут – Асамао је у игри уместо Милијаша.

84. минут – Спалевић није био прецизан из повољне позиције.

86. минут – Чанчаревић брани ударац Младеновића.

90. минут – Шут Вешовића преко гола Чанчаревића. Недуго затим Лазовић је испробао ударац, уследила је лепа интервенција голмана Радничког.

90. минут – ГООООООООООООООЛ! Миливојевић 3:0!

У последњим секундама меча Лука Миливојевић постигао је погодак са ивице шеснаестерца после асистенције Лазовића.

 

 

 

( Спортски журнал )