Прочитај ми чланак

Михајловић: Ивановић и Коларов криви за пораз

0

Боли ме што су најискуснији играчи, који је требало да стану на лопту, Ивановић и Коларов, највише нападали, рекао је Михајловић.

Селектор фудбалера Србије Синиша Михајловић био је видно незадовољан и разочаран исходом утакмице са Белгијом и поразом 0:3 .  „Орлови“ су одиграли одлично у првом полувремену, али су у наставку меча подбацили и доживели убедљив пораз.

„Боли ме што су најискуснији играчи, који је требало да стану на лопту, Ивановић и Коларов, највише нападали. Тада смо изгубили равнотежу, самим тим и утакмицу. Белгијанци ме нису изненадили. Знао сам да ће искористити сваку нашу грешку. Први су фаворити у групи и то су показали. Незаслужено су повели, али су на крају заслужено победили“, рекао је Михајловић.

Селектор се затим извинио београдској публици.
„Један од разлога због којих ми је жао због пораза је и публика. Нису звиждали, носили су репрезентацију. На овај начин јавно се извињавам, јер су они оправдали очекивања и требало је да победимо због њих“.

Михајловић је навео још један разлог пораза.
„Пресудила је боља физичка припремљеност Белгијанаца. Наравно, уз то да су најискуснији наши играчи радили супротно од договора. Друго полувреме је била потпуно друга утакмица, изгубили смо јер смо нападали грлом у јагоде, а они су искористили то и победили“,  закључио је Михајловић.

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да је његову екипу шокирао гол Белгијанаца

„Добро смо почели меч, играли смо како смо желели, али је примљени гол утицао на ток меча и на самопоуздање. Били смо у шоку после тога. Покушали смо да окренемо резултат на нашу страну, али је утакмица била решена после другог гола“, рекао је Ивановић.

 

Нападач Душан Тадић је казао да је све то могло да буде „тотално другачије“.

„Доживели смо тежак пораз, а могло је бити тотално другачије. Белгијанци су нам из прве полуприлике дали гол и после је била друга прича.

У другом полувремену смо хтели да постигнемо гол, али је њима било много лакше да играју и то су максимално искористили“, рекао је Тадић.

Марко Шћеповић је казао да је меч могао да се другачије заврши.
„Утакмица је могла да оде у оба тока, али је нажалост отишла у њихов. Покушали смо нешто да урадимо у другом полувремену, али нисмо успели и сада нам остаје да се уздигнемо у мечу против Македоније“, рекао је Шћеповић

Селектор Белгије Марк Вилмотс рекао је да је његова екипа остварила велику победу у Београду, али је признао да је имала и среће.
„Ово је велика победа за нас, вечерас ћемо да уживамо, али нема славља, ништа још нисмо постигли, чека нас и важна утакмица код куће против Шкотске“, рекао је Вилмотс после победе над Србијом од 3:0 у Београду у утакмици квалификација за Светско првенство 2014. године.

Вилмотс је истакао да је Белгија показала психичку снагу, поготово у ситуацији када је имала два гола више.

„Имали смо среће у првих 20 минута, јер је Србија погодила стативу. После тога смо успоставили равнотежу, били смо ефикаснији, боље смо комуницирали. Могли смо на крају да будемо и убедљивији, јер смо пропустили неколико добрих прилика“, изјавио је Вилмотс.

 

(Курир)