Прочитај ми чланак

ЗЕЛЕНОВИЋ На случају доктората Синише Малог брани се будућност образовања у Србији

0

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић оценио је данас да се на случају доктората Синише Малог „брани будућност образовања у Србији“ и позвао академску заједницу да „устане у одбрану аутономије Универзитета“.

Зеленовић је оптужио премијерку Ану Брнабић да је јутрошњим гостовањем на РТС-у, „пред милионским аудиторијумом државне телевизије започела незабележени притисак на Универзитет, са јасном намером да се на случају очигледног плагијата доктората Синише Малог поломи кичма Београдском универзитету, односно да се на силу донесе одлука супротна необоривој истини и здравом разуму“.

„Цела Србија зна да стотине функционера СНС на државним функцијама имају лажне или сумњиве дипломе факултета за које често нико није чуо ни да постоје и то драматично нарушава наш образовни систем“, навео је Зеленовић а пренела странка Заједно за Србију.

Он је упитао „како мотивисати децу да легално студирају, да вредно уче и образују се по највишим светским стандардима, када у Србији партијски министри и високи државни функционери са лажним дипломама заузимају најодговорнија места у држави“.

„Кад год нови напредњак стекне лажну диплому, 10 правих дипломаца оде из земље и зато се Београдски универзитет налази пред историјским испитом. На случају Синише Малог брани се будућност образовања у Србији и дошло је време да се јасно каже: доста плагијатима, доста лажним дипломама и преварантима“, навео је председник Заједно за Србију и један од лидера Савеза за Србију.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је раније данас да се комисија која одлучује о докторату Синише Малог налази „под притиском“ студената који прете да ће поново блокирати Ректорат Универзитета у Београду.

Она је гостујући у Дневнику РТС упитала шта ће значити за Београдски универзитет (БУ) ако комисија на Факултету организационих наука донесе одлуку супротну досадашњем мишљењу стручне комисије и оспори докторат Синише Малог.

„Ја питам и себе и оне који одлучују, ако ретроактивно одлучујете по правилнику из 2016. за нешто што је било 2013. године, да ли то значи да можете било коју докторску дисертацију да оцењујете ретроактивно. То ставља БУ у незавидан положај и верујем да је универзитет снажан и да може да се одупре притисцима“, рекла је премијерка.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!