Прочитај ми чланак

Срђан Миливојевић: Рат у мафијашком клану власти

0

Народни посланик из редова Демократске странке Срђан Миливојевић рекао је да нема поверење у искрене намере “мафијашког режима” да кроз дијалог с опозицијом дође до решење политичке кризе у земљи.

Према његовим речима, у току је рат кланова унутар Српске напредне странке, што се види по томе што је, како наводи за Нова.рс, Милош Вучевић успешно елиминисао Синишу Малог и Марка Ђурића из трке за премијера.

На питање да ли ће Демократска странка присуствовати колегијуму који је председница Скупштине Ана Брнабић заказала за 1. април, он каже да морају да учине све да се дубока политичка криза превазиђе дијалогом, „а не екплозијом народног беса, што може бити неминовност ако не учинимо све што је у нашој моћи да артикулишемо незадовољство грађана“.

„Ми не идемо да водимо дијалог већ да чујемо и видимо недвосмислену спремност лопова који су покрали изборе како ће и кад испунити препоруке ОДИХР“, поручио је Миливојевић.

Упитан да ли би тај састанак могао да буде почетак дијалога између власти и опозиције, наводи да је за дијалог потребно двоје.

„У нашем дубоко подељеном и поларизованом друштву, где један пол чини опозиција, а други политичко крило организованог криминала – ја немам поверење у искрене намере мафијашког режима да дијалогом дође до решења ове огромне и претеће политичке кризе. Понављам – ово није дијалог. Око препорука ОДИХР ми не преговарамо, већ захтевамо њихово испуњавање“, поручио је.

О одлуци Демократске странке да бојкотује рад Скупштине, истиче да су они јасно казали да ће бојкотовати само конститутивну седницу, „јер је Скупштина конституисана на основу крађе избора од стране режима Александра Вучића“.

„Мислим да би се наставком бојкота сад изгубио даљи смисао. Седнице Скупштине су једино место на ком смо видљиви, вероватно не баш великом броју грађана који то гледа у директном преносу и јако великом броју људи који скупштинске активности прати преко информативних емисија на малом броја слободних и непристрасних медија. Такође, у једном неслободном друштву какво је наше, значајан утицај имају и друштвене мреже, где су наша обраћања врло видљива“, казао је Миливојевић.

Он је недавно рекао да је информација о убијеном затворенику у Падинској скели процурела због сукоба унутар СНС око министарства полиције.

„Наравно да је то део рата мафијашкох кланова, у којима се за долазак на позиције моћи не бирају средства. Показало се да је наклоност Оскара недовољна за животну улогу неких од претедената на министарска места. Кад видим ко се све бори за министарске фотеље поред Нушићијаде у Ивањици, ваљало би да добијемо и Шојићијаду у Немањиној. Много је то јада за овако малу замљу“, оцењује.

На питање из чије кухиње то долази, каже да је нови мандатар састав владе Милош Вучевић вешто елиминисао „дечка који је обећавао – Марка Ђурића из трке за председника владе, пуштањем у медије фотогарафије с Миланом Радоичићем“.

„Синиша Мали није пао на полиграфу већ на снимљеним разговорима. А Милош Вућевић се као у ‘Маратонцима’ изненађује као Лаки кад је ударио човека: ‘Види тата, то је господин Рајковић. Шта му је?’ Од неких кандидата ни дугмићи неће остати кад прођу страначког топлог зеца. Ђуку (Владимира Ђукановића) су елеиминисали мангупи из његових редова, удружени са структурама из правосуђа, којима се смучио као сива еминенција те гране власти“, сматра Миливојевић.