Прочитај ми чланак

ЗБОГ БЕОГРАДИЗАЦИЈЕ СТРАНКЕ посланик Милан Лапчевић напустио ДСС

0

Посланик у Скупштини Србије Милан Лапчевић саопштио је да је иступио из Демократске странке Србије и да ће у парламенту даље наступати као самостални и независни посланик.

Он је новинарима у Скупштини Србије рекао да ће и даље у парламенту заступати интересе грађана јужне и југоисточне Србије и указивати на погубност централизације Србије, огромне разлике у запослености, стандарду, платама и демографији, али да другој странци ни посланичком клубу „за сада“ неће приступати.

Izvor: N1

Како је навео, све странке у Србији су централистички настројене, руководство је као и у ДСС-у из Београду, такви ставови се после преливају и на државну политику, а „централизација је рак рана која изједа Србију“.

Лапчевић је казао да се ДСС данас разликује доста у односну на онај ДСС од пре 10 или 15 година и да у органима управљања те странке нема никог ван Београда.

Он је казао и да се актуелно руководство није на адекватан начин понашало према бирачима и да није нашло начин да допре до њих и адекватно представи своју политику.

ДСС

Демократска странка Србије сматра да напуштање партије народног посланика, Милана Лапчевића не представља никакво изненађење.

Демократска странка Србије је у мају 2017. године изабрала ново руководство на челу са др Милошем Јовановићем и странку освежила новим младим људима, креирајући тако Нови ДСС на темељима старог. На тај начин је борба за очување територијалне целовитости, поштовања демократских начела и рационалног приступа према политици и институцијама, додатно оснажена енергијом председника Новог ДСС-а Милоша Јовановића, а ускоро ће бити појачана и неким новим члановима који ће бити јавно представљени. Милан Лапчевић нажалост у тој причи није видео себе.