Прочитај ми чланак

„Сарадња целе опозиције једини начин да дође до смене Вучићевог режима“

0

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић оценио је вечерас да је сарадња целе опозиције након избора једини начин да дође до смене актуелне власти.

„Ако нема заједништва опозиције након избора неће бити смене. Питање је да ли хоћемо или нећемо да мењамо режим Александра Вучића. Ја кажем хоћемо и морамо. Да ли постоји начин за то? Један једини, а то је да цела опозиција сарађује. Ја нећу имати 51 одсто, нити ће било ко“, рекао је Јовановић за телевизију Инсајдер, а пренео њен портал.

Јовановић је одбио могућност постизборне сарадње са Српском напредном странком (СНС), наводећи да за њега „никаква могућност сарадње не постоји“.

„Он је прихватио француско-немачки план и за мене је то црвена линија која није смела да се пређе, то је против уставно и против државно. И мој циљ је да развластим његов режим свуда где год је то могуће“, изјавио је он.

Јовановић је оценио да коалиција НАДА сигурно прелази цензус, али да ће, уколико се деси супротно, поднети оставку на место председника Новог ДСС-а.

Навео је и да је за будућност Србије веома важно да се промени политички систем и да се укине „партијска држава“ јер у тим околностима не могу да функционишу ни правосуђе, ни медији.

„Пут за то је да се промени изборни систем. Да се гласа за људе по имену и презимену“, сматра Јовановић.