Прочитај ми чланак

Катић (ПОКС): Поднели смо кривичну, Несторовић да каже ко за СНС купује одборнике!

0

ПОКС (део коалиције НАДА са Новим ДСС-ом) је данас поднео кривичну пријаву поводом изјава др Бранимира Несторовића да им је режим нудио новац за одборнике у Београду. Тим поводом је за Србин.инфо говорио портпарол ПОКС-а Божидар Катић.

„Сачекали смо 10 дана од изјаве професора Несторовића да видимо да ли ће Тужилаштво реаговати. Пошто се то није десило, а у питању је кривично дело нуђења мита, ми смо поднели кривичну пријаву уместо да Тужилаштво реагује по службеној дужности! Институције овде више не постоје. Верујемо да би било корисно да Несторовић каже ко им је нудио мито. Тако би се прекинула трговина изборном вољом грађана, јер грађани гласају за једну листу, а одборници онда њиховим гласовима и мандатима тргују и прелећу на друге листе. Том корупцијом на највишем нивоу се директно угрожава изборна воља грађана“, наглашава Божидар Катић.

Он је открио огромне размере изборне крађе и подсетио да је и Милошевић тако прекрајао вољу грађана да би опстао на власти.

„Крађа је разоткривена, у кућама је пријављено и на стотине бирача, невероватне су размере крађе и поред тога је СНС заједно за СПС изгубио већину у Београду . И сад покушава куповином одборника да изигра изборну вољу грађана и домогне се власти у Београду. Тако је и Милошевић прекрајао вољу грађана, па иако је изгубио изборе настојао је да се дочепа власти“.

О чему је још говорио Катић погледајте у видео прилогу.