Прочитај ми чланак

Вулин: Покрет социјалиста је спреман за све изборе

0

Vulin

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је да је странка спремна за изборе, без обзира да ли се радило о покрајинским, локалним, или другим изборима.

Он је у Бачкој Паланци присуствовао изборној конференцији савета омладине општинског одбора странке на чијем је челу и том приликом је рекао Танјугу да је Покрет социјалиста (ПС) донео одлуку да распише ванредни страначки конгрес и да се у том светлу у општинским организацијама одржавају избори.

„Омладина је један од највећих и најважнијих делова наше организације и ја данас хоћу да разговарам са омладинцима у Бачкој Паланци о томе како они виде Србију, шта мисле да треба урадити, јер глас младих свакако мора да се слуша“, рекао је Вулин.

Он је казао да ПС, да би био потпуно спреман за изборе, хоће да подигне страначку инфраструктуру.

„У Покрету социјалиста има места за све, али нема места за свакога и ми водимо рачуна да се у наше редове нико не учлањује у власт, већ да се учлањује у политичку партију“, казао је Вулин.

Он је додао да је ПС бројчано јачи и да политички значај те странке расте. По њему, то је најбољи доказ да је политика владе, којој ПС припада, исправна и да људи препознају социјално одговорну политику и национално одговорну политику владе.

Вулин је рекао да је левица неодвојиви део традиције српског народа и да је она потребна на српској политичкој сцени.

„Потребна је левица, која разуме каква су нова кретања и која разуме где се у прошлости грешило. Потребна је левица која разуме да је битно створити привредни амбијент у коме ће и послодавцу и раднику бити добро и која разуме националну самосвест грађана, али и левица која не може да прихвати рехабилитацију Милана Недића“, истакао је Вулин.

На изборној конференцији за председника Савета омладине општинског одбора ПС у Бачкој Паланци изабран је Милан Чавић.

Потпредседник ПС Предраг Вулетић, који је и председник општинског одбора ПС у Бачкој Паланци, обраћајући се присутнима, рекао је да у тој општини, по последњем податку којим располаже, има више од 1.800 чланова ПС, од којих је више од 500 њих старости испод 30 година.

По његовим речима, управо тај податак показује колики значај омладина Покрета социјалиста има за ту странку.

(Танјуг)