Прочитај ми чланак

Вулин: Боља времена за Србију долазе брже него што се очекивало

0

Aleksandar-Vulin-2

Бачка Паланка — Председник Покрета социјалиста и министар у Влади Србије Александар Вулин рекао је да боља времена у Србији долазе брже него што се очекивало.

Он је рекао да се до тога дошло захваљујући добрим резултатима Владе Србије и напорима читавог друштва.

“Повећање плата и пензија нисмо очекивали већ у првој години реформи, али захваљујући напору читавог друштва, имамо шансе да се томе надамо“, рекао је он на централној манифестацији поводом обележавања 1. маја и дана Покрета социјалиста.

Поздрављајући многобројне грађане, окупљене на излетишту “Тиквара“ у Бачкој Паланци, Вулин је рекао да су се пре годину дана, за Празник рада, чуле критике поводом новог Закона о раду, који ће наводно још повећати незапосленост у Србији.

“Слушао сам кад су говорили да не ваља Закон о раду, да не ваља Вучић, да не ваља Влада. А сад када повећавамо плате и пензије, хоће ли се неко извинити и признати своје грешке“, казао је Вулин и нагласио да је један од најзначајнијих успеха актуелне власти то што је створила услове да “овом земљом више никада не владају тајкуни“.

Вулин је рекао да ће у Србији бити, не само сачуван постојећи ниво радних и социјалних права, него ће бити настојано да она буду унапређена.

Одговарајући на питања новинара поводом оцене заштитника грађана о томе да је ситуација на тржишту рада у Србији лоша, Вулин је рекао да је то економска ствар и додао да је данас у земљи 16,8 одсто незапослених, што је “значајно ниже него кад смо преузели власт 2012. године“.

“То је и даље велика незапосленост и зато се боримо да ситуација у тој области буде што пре боља“, нагласио је Вулин.

 

(Танјуг)