Прочитај ми чланак

ВУК поручио напредњацима: Знамо ко од вас дивље гради, одговараћете сви до једног!

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је у Ваљеву да челници тог града планирају да од Дивчибара направе „мешавину Калуђерице и црногорског Златибора“ поспешивањем неконтролисане „дивље тајкунске градње“ на тој планини, а да ће по промени власти одговарати сви који су у то умешани.

„Ваљевом из сенке ведри и облачи потпредседник Извршног одбора СНС-а Бранко Маловић и поставља подобне кадрове на важне функције у градској управи, од којих неки нису из Ваљева“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Ваљеву, где су отворене и освештане просторије Народне странке.

Јеремић је истакао да ће садашње злоупотребе бити до краја процесуиране у будућности и да ће „сигурно бити кривично гоњени и одговарати они који буду покушали да од Дивчибара направе Калуђерицу“.

„У томе је предвиђено да кључну улогу одигра нова главна урбанисткиња Ваљева Јасна Мићић, која би требало да размисли како ће се и на који начин понашати у вези са парцелама на Дивчибарама. Нека члан Градског већа Ваљева Владимир Благојевић, који има фирму која обнавља месне заједнице и гради на Дивчибарама, размисли да ли је у сукобу интереса“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да ће „све утврдити надлежни органи када дође време, а то време ће доћи много брже него што јуноше и челници режима мисле“.

„Проћи ће корона, а остаће пошаст, немаштина и последице онога што су радили последњих осам и по година. Врло је близу тренутак када ће већина грађана схватити да од њих отимају будућност, како њихову, тако и будућност њихове деце“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да Народна странка „нема пардона у обрачуну са корупцијом и мафијом“, и да у томе предњачи потпредседник Народне странке Мирослав Алексић.

„Алексић је јасно и гласно говорио о случају ’Јовањица’, а да то није чинио, Србија данас не би знала да се дрога са тог пољопривредног добра транспортовала возилима са полицијским таблицама“, рекао је Јеремић.