Прочитај ми чланак

Колико кошта једно вече СНС-оваца на Пинку: Ценовник каже милион евра, али…

0

По прорачунима Транспарентности Србије, коалиција око СНС-а је за ове локалне изборе потрошила шест милиона евра, прошлог децембра када су били и парламентарни избори потрошено је нешто више од седам милиона евра. Само за последњу емисију на Пинку, пред изборну тишину, са три водитеља и публиком, напредњаци су по ценовнику морали са све попустом да издвоје чак милион евра, а да ли су толико и платили Жељку Митровићу, није познато.

Песмом „дела говоре“ почела је емисија на Пинку, а шта су рекла дела у емисији пред изборну ћутњу која је трајала дуже од два сата?

– Само да знаш, држе нас што дуже јер ово на крају је изнајмљен термин, Жељко хоће то што дуже, њему таксиметар ради, не би он нас пустио овако да дођемо него зато што ми то платимо – рекао је председник Србије Александар Вучић.

Колико кошта трочасовно представљање на Пинку у великом студију, са много публике и још више шминке, израчунали су у Транспарентности.

– Цена тог изнајмљеног термина који се појављује пред тишину и траје два и по сата је према нашој процени око 907 хиљада евра и када све уђе у нашу укупну процену, то све чини око шест милиона евра за ову кампању – рекла је Миша Бојовић из Транспарентности Србија.

– И гледаност, ми смо приватни сервис грађана, нас не морате ништа да платите, имате све – рекла је водитељка у Пинковом студију.

На то се надовезао председник:

– Е, Жељко, јеси чуо држимо те за реч.

Да ли је држао за реч Жељкову главну звезду или је термин последње вечери предизборне кампање на Пинку ипак плаћен новцем – није познато. Познато је ко је у кампањи највише био у медијима – што у бесплатним, што у плаћеним терминима.

– Видимо да је највећи трошак остварен на Пинковим каналима, следи Хепи, па сличан износ за РТС и РТВ, Прва, па Б92 и остали канали кабловски са мањим износом – каже Бојовић.

А осим малих екрана, Александар Вучић је апсолутни победник и насловних страна – чак 169 пута, и то 90 одсто позитивних, а прати га Саво Манојловић са 18 насловних страна од којих је две трећине негативних.