Прочитај ми чланак

ВУК ЈЕРЕМИЋ: Даља сарадња само са бојкоташима, не са Мишом Вацићем и ПСГ

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће та странка у борби за боље изборне услове сарађивати искључиво са онима који су бојкотовали изборе 21. јуна и "којима председник Србије Александар Вучић није скупљао потписе, а председник општине Нови Београд Александар Шапић их оверавао".

„Ко хоће да сарађује са њима, и од њих добије савет како сакупити потписе по напредњачким бастионима у унутрашњости или како их оверити код Шапића, нека иде на ту страну. Изволите, господо, ако хоћете са Демократском странком Србије, Шапићем, Заветницима, Чедомиром Јовановићем, Ненадом Чанком и Покретом слободних грађана. Ми нећемо“, поручио је Јеремић на телевизији Нова С, а наводи се у саопштењу Народне.

Он је истакао да ће Народна сарађивати са онима који су се „жртвовали да би показали да у политици нису сви исти“, као и да се та вододелница догодила 21. јуна. На питање о промени руководства ПСГ, Јеремић је одговорио да су „појединци у том покрету за које се може везати 5.000 потписа код Шапића на Новом Београду и даље кључни људи ПСГ“.

Упитан да ли би Народна странка могла да на изборима наступи на истој листи са Странком слободе и правде Драгана Ђиласа, Јеремић је одговорио да је ССП бојкотовао изборе 21. јуна и да је због тога Народна спремна на сарадњу са ССП, али „не и са Мишом Вацићем и ПСГ“.