Прочитај ми чланак

Вучић за свог саветника доводи бившег министра Тони Блера, који нас је бобмбаррдовао 1999.г ?

0

vucic slia
Потпредседник Владе Србије Александар Вучић разговарао је са двојицом британских политичара и стручњака, Стивеном Бајерсом и Питером Лилијем, о могућности да буду његови саветници за привреду, сазнаје Данас.

Договор о томе још није постигнут и консултације ће се вероватно наставити, наводи Данас.

Вучићев саветник за економију састао се са Строс Каном
У међувремену, лист „Блиц“ сазнаје да се Синиша Мали, саветник за економију потпредседника Владе Србије Александра Вучића, састао у Паризу са бившим првим човеком ММФ-а Домиником Строс-Каном.

Мали је за тај лист потврдио да се састао са Строс-Каном, али није хтео да говори о детаљима разговора.

Вучић је претходних дана потврдио да је имао контакте са сарадницима бившег шефа ММФ Доминика Строс Кана, наводећи да преговара са неколико странаца, које би желео да види у Влади, и да се нада да ће бар два ресора водити инострани експерти.

Бајерс и Лили су истакнути чланови различитих странака – први је лабуриста и био је члан кабинета премијера Тонија Блера, док је други конзервативац и био је у владама Маргарет Тачер и Џона Мејџора, а сада је посланик у Парламенту Велике Британије.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Саговорници Данаса, блиски Форин офису, процењују да се међу разлозима за Вучићево интересовање за сараднике из те земље налази и то што Мајкл Девенпорт, амбасадор Уједињеног Краљевства у Београду, у септембру преузима дужност шефа Делегације ЕУ у Србији.

Бајерс је у време премијера Блера обављао високе дужности – био је шеф Трезора, министар за трговину и индустрију, министар за транспорт, локалну управу и регионе. Са још неколико лабуриста, био је умешан у аферу нелегалног лобирања у Парламенту за интересе корпорација.

Лили је тренутно потпредседник Тетис Петролеума, нафтне компаније с великим интересима у централној Азији. Док су британску владу водили Тачер и Мејџор, био је на функцијама министра за трговину и индустрију