Прочитај ми чланак

Вучић у Америчкој привредној комори: Приватизација државних фирми и мања радничка права

0

ALEKSANDAR VUCIC, VERAN MATIC I MAJKL KIRBI

(Блиц-Срна, Србин.инфо)

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић најавио је данас смањивање пореза на рад, ради подстицања запошљавањ и повећања профита за стране инвенститоре и поручио да је Влада спремна и на промене радног законодавства у складу са ЕУ нормама.

На пословном ручку у Америчкој привредној комори у Србији Вучић је најавио промене и у закону о планирању и изградњи, као и реформу (приватизацију) пензионог система.

Вучић каже да је кључни услов за реформе које морају да се спроведу промена свести у складу са ЕУ вредностима, а да је циљ да се створи економија на тржишним принципима, најављујући и да ће се реформа (приватизација) пензионог система завршити до краја зиме.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

Вучић је на пословном ручку у организацији Америчке привредне коморе у хотелу Хајат рекао да ће бити потребно да се до краја јесени и зиме заврши велики посао у спровођењу ЕУ реформи у економској сфери.

Он је оценио да је за то потребан нови закон о раду, о планирању и изградњи, као и реформа пензионог система за коју је рекао да ће се завршити до краја зиме.

Не занима га геј парада

Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да се још није бавио предстојећом геј парадом у Београду, јер му то питање није стигло на сто.
Вучић је новинарима у Хотелу „Хајат“ рекао да се питањем евентуалне организације и стварања безбедних услова за организацију параде, који је најављен за 28. септембар, бави искључиво МУП.
Потпредседник Владе Србије рекао је да нико не сме да се игра са државом.
„Они који покушају да праве нереде на вечерашњој фудбалској утакмици са Хрватском биће санкционисани. Државу нико не сме да доводи у питање ни на овом ни на било ком другом догађају“, нагласио је Вучић.
Одговарајући на питање да ли се то односи на прајд, Вучић је кратко рекао „желим вам све најбоље“.
На београдском стадиону „Маракана“ вечерас ће уз највеће мере безбедности бити одиграна утакмица између фудбалских репрезентације Србије и Хрватске, у оквиру квалификација за Светско првенство у Бразилу.


С
рбија није лидер у региону

Вучић је напоменуо да је за реформе у Србији, пре свега, потребна реформа свести и понашања и указао на то да он не користи формулацију да је Србија лидер у регону, јер у многим областима треба да се угледа на своје суседе и преузме њихова искуства.

Он је навео да је, пре свега, реч о олакшавању добијања дозвола за почетак бизниса и грађевинских дозвола, о чему већ постоје добра решења из суседних земаља.

Влада Србије ће у најскорије време покушати да подзаконским актима смањи број дозвола да би неко почео посао у Србији, казао је Вучић и додао да Србија треба да рефомирше јавну управи и заврши приватизацију 179 јавних предузећа.

Приватизовани Телеком мора би бити конкурентан
Потпредседник владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да када се размишља о приватизацији, продаји Телекома Србија странцима, треба водити рачуна о томе да ли та компанија може да издржи конкуренцију на тржишту, али и о томе шта урадити о новцима од продаје.

– Ако мислите да тај новац треба да се баци у бунар, да се да у предузећа у реструктурирању, или нека друга предузећа, а да се не зна какав би био ефекат на привреду, то је немогуће – рекао је Вучић новинарима после сусрета са члановима Америчке привредне коморе у хотелу Хајат, у Београду.

Знам себе и свој народ и знам како ћу скончати
Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија мора да иде напред, без обзира на то да ли су он и Српска напредна странка у Влади или не, јер у њој мора да се направи здрав систем.

– Точак не може да се врати уназад – рекао је Вучић у изјави новинарима после пословног ручка у Америчкој привредној комори, наводећи да Србија хоће да зарађује и има здраву, а не болесну привреду.

Он је најавио да предстоје тешки резови у привреди, тако да се могу очекивати и демонстрације, али да Србија има у будућности шансу за успех, као и да се могу очекивати у догледно време. за пар година, неки позитивни помаци – није навео које.

Вучић је, коментаришући висок рејтинг који има у истраживањима јавног мњења, рекао да због тога осећа одговорност.

Немам времена да се бави Београдом

Вучић је реагујући на констатацију новинара да се његов став о смени власти у Београду још није чуо, поновио да се не бави бесмисленим стварима.
„Као што видите бавим се суштинским питањима, бесмислицама и беспосленим људима се, рекао сам, не бавим“, поручио је Вучић.

Он је додао и да „зна како ће скончати“, јер зна себе и свој народ, који највише воли на свету и зато жели да уради што више како би неко за 10 до 20 година рекао да је неко нешто урадио. У уводном изглагању на скупу Вучић је поручио да Србија мора да се модернизује (није навео шта конкретно то значи) и да ће у политичком смислу то скупо коштати оне који спроводе реформу, али је то „лек за Србију и њен народ“.

Нећу се видети са Абрамовичем
Први потпредседник Владе Александар Вучић рекао је данас да зна да ће руски милијардер и власник Челсија Роман Абрамович допутовати у Београд на утакмицу Србија – Хрватска, али да се неће сусрести са њим.

„Да, знам да Абрамович поподне долази у Београд, али нећу се видети са њим“, кратко је рекао Вучић новинарима у Београду.

Осим Абрамовича, за кога су поједински београдски медији писали да је заинтересован за куповину фудбалског клуба Црвена звезда, у Београд стиже и менаџер Челсија Жозе Мурињо.

Он ће на лицу места моћи да се увери у квалитете Немање Матића, који је према енглеским медијима, први Мурињов пик за зимски прелазни рок, али и Лазара Марковића, који је такође жеља лондонског клуба.