Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОТИШАО ДА СЕ ВОЗИ МЕТРООМ – али бугарским

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Софији да Србија жели да косовски проблем реши компромисом и захвалио председнику Бугарске Румену Радеву на подршци коју пружа Србији.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Софији да Србија жели да косовски проблем реши компромисом и захвалио председнику Бугарске Румену Радеву на подршци коју пружа Србији на европском путу и што се залаже да се о томе чује и став Србије.

Напомињући да је за Србију пријема у чланство ЕУ 2025. године амбициозан циљ, Вуцић је рекао да ће Србија дати све од себе да испуни све критеријуме, истовремено подсећајући да за њу постоји додатни критеријум, који није постојао за друге земље ЕУ, а то је решавање проблема са КИМ.

„Ми желимо да постигемо компромис – да ли ћемо у томе успети, не зависи само од једне стране, јер је за сваки компромис потребна сагласност и воља најмање двеју, а понекад и више страна“, указао је председник Србије након састанка са председником Бугарске.

Он је посебно захвалио бугарском колеги Радеву што је више пута рекао да је важно је да се глас Србије чује.

„Ако неко мисли да је решење у томе да Србија све изгуби а да сви други све добију, да буду задовољни, а Србија да буде незадовољна и понижена – ми сматрамо да ту решења неће бити зато и јесмо за компромис и зато смо захвални председнику Радеву што жели да чује и идеје Србије и проблеме и изазове са којима се суочавамо“, напгласио је Вучић.

Председника Вучића свечано је на Тргу светог Александра Невског дочекао његов домаћин, бугарски председник Радев.

После полагања венца на Споменик незнаном јунаку, председник Вучић се састао са Радевим.

Током једнодневног боравка у Софији, председник Вучић присуствоваће потписивању меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Бугарске у области рада и социјалне политике, лучке инфраструктуре и железничког саобраћаја.

На крају посете, предвиђен је обилазак и вожња метро линијом у пратњи градоначелнице Софије Јорданке Фандакове, у циљу упознавања са искуствима у изградњи метроа у Софији.