Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОДРЖАВА МИТИНГ У МИТРОВИЦИ Албанци из Приштине кренули да спрече његов говор

0

На централном тргу у Косовској Митровици почео је програм, током којег ће се председник Србије Александар Вучић обратити грађанима.

На тргу, код споменика цару Лазару, где је постављена бина, окупио се велики број грађана са српским заставама.

Пре почетка митинга председник Вучић положио је цвеће на спомен плочу испред које је убијен Оливер Ивановић.

Са њим је била и супруга убијеног Ивановића, Милена.

БЕСИМ ХОТИ

Заменик регионалног команданта КПС Бесим Хоти каже да нема никаквих инфрмација да ће неко да омета митинг на коме ће се обратити Вучић.

ПРИШТИНА

Албанци крећу из Приштине у Косовску Митровицу. Како јављају медији, желе да онемогуће одржавање митинга у Митровици.

Како за Танјуг каже заменик регионалног командира косовске полиције Бесим Хоти, на северу Косова је све мирно, једицине су на терену.

Грађанима поручује да немају разлога за бригу и да је све под контролом и стање нормално.

На питање да ли имају неких назнака или информација, које се могу наћи у појединим медијима, да ће неко покушати да спречи или омете скуп у северној Косовској Митровици Хоти каже да никаквих информација које би водила таквом следу догадаја немају.

ВУЛИН

Министар одбране Александар Вулин казао је да се у овом тренутку у околини Дренице, куда председник Србије Александар Вучић треба да прође до села Бање и оде у посету том селу, пуца на пет местА.

Он је навео да то чине наоружани ветерани терористичке ОВК и да за то одговорност сноси Кадри Весељи.

КФОР

– Радимо у сарадњи са косовском полицијом и у координаццији са косовским институцијама – наводи се Поводом тренутне ситуације на Косову, КФОР у кординацији са косовским институцијама и косовксом полицијом ради на осигурању безбедности председника Србије. Нико не прети господину Вучићу и његова безбедност је загрантована, пише у саопштењу КФОР-а.

Поводом тренутне ситуације на Косову, КФОР у кординацији са косовским институцијама и косовксом полицијом ради на осигурању безбедности председника Србије. Нико не прети господину Вучићу и његова безбедност је загрантована, пише у саопштењу КФОР-а.

 

Узимајући у обзир протесте дужином пута ка селу Бања, КФОР у блиској сарадњи са косовском полицијом покушава да отклони барикаде и омогући слободу кретања.

КФОР покушава да задржи мир, али је спреман да реагује у складу са својим овлашћењима.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!