Прочитај ми чланак

Вучић: Много одмарамо, 40 радних сати недељно је мало

0

Док сам ја председник и имам икаквог утицаја у СНС, од седмочасовног радног времена нема ништа - изјавио је на данашњој конференцији за медије председник Србије Александар Вучић.

„Велике силе се боре против нас“: Вучић о чланству Косова у СЕ и резолуцији о Сребреници

Упитан за став по питању тога што Црна Гора уводи седмочасовно радно време, Вучић је рекао како је то „додворавање народу“.

– Једна политичка партија дошла је код мене и један од услова за сарадњу са СНС-ом био је да се не ради недељом, те да се радно време смањи на седам сати. Још мало, па да се не ради уопште. Сви смо се ми и приближили томе, видите колико одмора имамо, колико идемо на „цитy бреак“ дестинације – израчунао је председник.

Вучић је рекао да док он буде председник и имао утицаја у већинској партији у Народној скупштини – то никада неће прихватити.

– А срећом по вас, мој мандт ускоро истиче, па ви онда изаберите те паметне који воле да не раде ништа, а да земља иде напред. Објасните ми како је могуће да за 35 сати урадите исто као и за 40 сати. Иначе, мислим да је 40 сати мало радног времена и баш ме брига шта су мислили радници у Чикагу. Човек мора да ради више – рекао је он.

Вучић је онда прогнозирао како ће тренд смањења радног времена да се настави, па ће се на крају радити 24 сата у недељи.

– Како можете да за 24 сата наберете исто јагода као и за 40? И ја то треба да подржим, ај народе лези ‘лебе да нико ништа не ради, а сви ћемо да живимо лепо… Ај свима чартер летове на Малдиве и Сејшеле, ко није био. Не може. До 2027. од тог посла нема ништа, а после радите два сата дневно – рекао је он.