Прочитај ми чланак

Вучић: Министри привреде и пољопривреде у понедељак Дачић: Одлука СПС у среду

0

dacic-vucic-1350988482-222342

(Курир, Србин.инфо)

Вучић је после петочасовне седнице ГО рекао да ће „постоје мање дилеме у Председништву“ и да ће одлука бити донета у понедељак.

Лидер СНС Александар Вучић изјавио је да ће кандидати за министре привреде и поољопривреде бити познати сутра и истакао да ће то бити нестраначке личности, док је лидер Социјалистичке партије Србије и председник владе Ивица Дачић изјавио да на седници Председништва СПС није разговарано о персоналним решењима и да ће се имена будућих министара СПС знати у среду или четвртак.

Вучић је после петочасовне седнице Главног одбора рекао да „постоје мање дилеме у Председништву“ и да ће одлука бити донета „током сутрашњег дана“.

На питање новинара ко су потенцијални кандидати, лидер СНС је реко да неће о томе да говори, „због оног који неће бити изабран“.

Помозите рад Србин.инфо! Да и даље останемо независни, српски, православни, анти-глобалистички сајт.

„Најбитније је да је СНС за три најзначајнија минитарства кандидује нестраначке личности“, приметио је Вучић.

Руководство СНС против свог чланства

Јавна је тајна да руководство СНС-а нема поверења у свoју страначку базу.
Унутарстраначки избори код напредњака још нису организовани нити се зна када ће бити.
Разлог томе је што СНС од десне патриотске странке израста постепено у популистичко прозападну странку која је идеолошки све ближа ДС и ЛДП.
То се најбоље види по питању решавања проблема окупације Космета, у безусловној сарадњи са Бриселом и Вашингтоном и у прихватању пролибералне економске политике чији су главни постулати заштита интереса крупног инстраног капитала и примена мера које од Србије тражи ММФ.
Зато и не чуди да руководство СНС у влади Србије жели пре да види експерте који зарађују и своју каријеру остварују на Западу неголи да најважније државне послове препусти нижерангираним члановима своје странке.

(Србин.инфо)

Лидер Социјалистичке партије Србије и председник владе Ивица Дачић изјавио је да на данашњој седници Председништва СПС није разговарано о персоналним решењима и да ће се имена будућих министара СПС знати у среду или четвртак.

После седнице Председништва СПС, Дачић је рекао да ће данас почети разговоре са кандидатима за будуће министре. Он поменуо директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца као једног од кандидата за министра културе и информисања.

Дачић је рекао да ће највероватније у петак бити одржана седница парламента на којој ће се расправљати о новим министрима у влади.

Према његовим речима, СПС ће дати и будућег министра спорта и омладине, и тај кандидат ће, као и кандидат за министра културе, бити, како је рекао, неко од високог интегритета и угледа.

Вицепремијер Србије Александар Вучић изјавио је да је уверен ће влада у наредних неколико месеци морати да реши питање непостојања министартва животне средине, објаснивши да за његово формирање сада није било времена.

Одговарајући на питање новинара након седнице председништва и Главног одбора те странке зашто новим Законом о министарствима није формирано и министарство за заштиту животне средине, Вучић је истакао да би то захтевало одлагање процеса реконструкције владе за још месец дана што, како каже, не би наишло на разумевање.

„Да будем сасвим отворен, безброј је ствари које увек можете да урадите боље,али да у све то уђете потребно вам је време. трудили смо се да поштујемо све рокове, али сам уверен да ћемо у наредних неколико месеци и то питање морати да решимо“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да су чланови Владе Србије свесни проблема изостанка формирања тог министарства и додао да би то била прва ствар коју би критиковао у Закону о министарствима зато што су надлежности из области животне средине „на чудан начин рапосређене“ између министарства енергетике, пољопривреде и рударштва и природних ресурса.

„Да вам кажем да би нам за то било потребно још месец дана не бих вас слагао али плашим се да у Србији нико не би разумео због чега због чега се на такав начин понашамо и зато вам искрено говорим о насим слабостима и шта нисмо успели да превазиђемо у кратком временском периоду“, рекао је Вучић.