Прочитај ми чланак

Владимир Димитријевић: Косово, грдно судилиште и уст(х)ашки трибунал

0

После пресуде Харадинају, Косово постаје и судилиште и трибунал за сваког Србина лично, да коначно схвати на чијој је страни.

 
Ослобођен Харадинај? Па наравно да је ослобођен. Шта сте мислили? Човек у себи нема ни капи српске крви, и то га аутоматски амнестира од сваке кривице.
 
Да и не говоримо о томе како је побио, уз малу помоћ својих пријатеља(што би рекли „Битлси“),све потенцијалне сведоке ОВК непочинстава. Он је ослобођен јер „није крив“ (убијати Србе није кривица), и јер је „поштовао суд“.

Шта мислите како ће проћи Шешељ? Он ће, по мом дубоком уверењу, добити, сасвим заслужено, тридесет година робије за „непоштовање суда“. А Војислав Вукчевић и Бруно Векарић ће наставити да нас хапсе, јер смо се усудили да кажемо да је то неправда, и да су могли да му дају не више од двадесет пет година робије – јер и ми смо свесни како је велики злочин „непоштовање суда“ у Хагу, и не бисмо се усудили да тражимо да коначно ослободе Шешеља, који је стопроцентни Србин, па самим тим, унапред крив.

Припадати српском народу значи бити у „удруженом злочиначком подухвату“.

 
Друго име за Србе и јесте „удружени злочиначки подухват“, зар не? Па јер случајно што су нас Турци набијали на коље, Аустроугари нас вешали, усташе клале у Јасеновцу, Англоамериканци бомбардовали на Васкрс 1944. и предали Титу, комунисти стрељали на Кочевском Рогу, Туђман нас подвргао „Бљеску“ и „Олуји“, ОВК нам приредио Клечку, НАТО „обогатио“ осиромашеним ураном 1995. и 1999. године? Као, они нису знали да су Срби „удружени злочиначки подухват“…Наравно да су знали, и наравно да се и данас слажу око тога.

А ускоро ћемо, после вербалних осуда хашке „неправде“ које ће изрећи тренутни челници Србије (који, како рече Небојша Малић, мењају партнере, али не и Господара на линији Вашингтон – Брисел), вероватно имати Харадинаја за преговарачким столом са представницима Београда, а Тачић ће нас уверавaти да ће он, у два лица (Тачи&Дачић), заувек решити питање Косова.

 

ЕУ као да нас неће?

Читао сам, у недељним „Новостима“,интервју са саветником председника Николића, који, као зачуђен, као запањен, као ступор да га је снашао, вели: „Европска Унија као да нас неће“…
 
И одмах сам се сетио Душка Радовића и песме коју је, у првој и правој верзији серије „На слово, на слово“, певао Властимир Ђуза Стојиљковић. И ви се сећате, свакако, тих сјајних стихова:„Све је пошло наопачке/ за птице и цвеће,/кад је сунце одустало/ на кров да нам слеће,/као да је, жуто, љуто,/као да нас неће“.
 
Оно што је рекао саветник председника звучи слично: као да нас жуто ЕУ сунце неће, и зато нама, који смо птичице и цветићи наивности, све иде овако, наопачке, па се спремамо да увозимо ГМО семе, да продамо Телеком, да народу замазујемо очи новом акцијом „Сабља“, и да, наравно, идемо ка коначном признању „независности“ Космета.
 
Онда ми је све(по ко зна који пут!) постало јасно: на челу Србије се и сада, по ко зна који пут, налазе „мале Перице“ које ништа не схватају, и немају појма шта се то у свету збива, и које се, тако и толико, чуде…

А до јуче су све знали, и о ЕУ, и о Космету, и о Хашком трибуналу. Јер и председник Србије и његов саветник били су борци против уст(Х)ашког трибунала, помажући др Војиславу Шешељу у неравноправној борби с Минотауром.

Дакле, кренимо у анализу наших вечитих полазника апсурдистанског киндергартена, који, у позним годинама живота, дају интервјуе испод нивоа изјава деце из„Кефалице“.

 

Научена лекција послушника Империје

Шта све то значи? Значи само једно: наше „мале Перице“ су научиле лекцију коју Слободан Милошевић, такав какав је био (типичан плод србијанског комунизма, са нешто националне свести) није хтео да научи.
 
А покушао је. Зна се да је питао Американце, после Дејтона, да му кажу шта је то што Београд треба да учини да опет буде у пријатељству са Вашингтоном. Одговор је био колико недвосмислен, толико и неумитан: нема неког одређеног услова који Србија треба да испуни; она мора да чини све што јој се нареди.

Тако настаје хибрид звани Тачић: јер и Тачи и Дачић чине само оно што им нареди Империја. И то је то.

Зато, и после Тадића, Србија наставља стратешке преговоре са главним америчким савезником у будућој борби против Ирана, са Азербејџаном, чијем су председнику, убици Јермена, бившем КГБ-овцу, подигли споменик на Ташмајдану.

Али, добро, шта је унутрашњи разлог за жмурење пред неправдом Хага, за продају и предају Космета, за азербејџанлук маскиран у ЕУтопизам? Унутрашњи разлог је, наравно, као и увек, религиозно – метафизички. Зато га сагледајмо из перcпeктиве оних који су видели најдаље и најдубље, а то су Срби пророци – Владика Николај и отац Јустин.

 

Косовски завет и тумарање за Европом

Шта је Косовски завет? То је опредељење за правду и истину Божју, без обзира на историјске околности у којима се налазимо. Кнез Лазар је могао да се покори Мурату, али он то није хтео да учини; и победио је, иако су му одсекли главу.
 
Пет векова је његов пример, као свесилна жртва Христу, надахњивао Србе, а онда су они, Лазареви потомци, пре сто година, ослободили своју Свету Земљу (према којој Тачић данас, баш о стогодишњици слободе, поставља гранични прелаз, а изградњу те границе штити београдска жандармерија, позната по заклињању косовском заклетвом).

Док је Косовски завет срж нашег идентитета, дотле је искушење мраком Запада стална саблазан на коју се пецају, речима Његошевим, „плахи и лакоми/млијеко их српско разгубало“. Из идења за Европом без Христа проистекле су све наше илузије – од „интегралног југословенства“ до србождерског титоизма, маскираног у причу о „социјализму са људским лицем“.

 
Владика Николај и отац Јустин су то знали и то су Србима говорили; али, очито, слабо су их слушали. Због тога нам и јесте овако како нам је: као робови – веслачи у потпалубљу, грчимо се у квргама нашег бедног живота под влашћу жутокраких послушника Империје, који само мењају маске, а изнутра су исти.

 

Шта су нам рекли српски пророци?

У „Речима српском народу кроз тамнички прозор“ Николај упозорава:„Слављење Христа и проповедање Христа свим континентима и свим народима, то је била Богом одређена мисија европског континента. Ван Хришћанства, Европа нема чим да се похвали.
 
Без Христа, Европа је најсиромашнији просјак и најбезочнији пљачкаш овог света.“ Зато су Европљани дошли у зоолошко стање: „Сласти су им у неговању тела, у грабежи туђега, у отмици од малих и слабих, у умножењу земаљскога блага и проширивању своје државе и своје власти, у лукавом завојевању туђе отаџбине/…/ у потопљење антропологије у зоологију/…/
 
За свако зло у свету они криве другога; себе никад. Та како би они могли учинити грех, кад су они сели на престо Божји и себе прогласили непогрешивим боговима!“ А отац Јустин, у књизи „Светосавље као философија живота“, јасан је и гласан, кад говори о европском типу безбожног бездушника: „Господо, фабрика робота, ето у шта се претварала и најзад претворила, Европа од ренесансе до данас. А робот, то је најбеднији тип човека“.

Беседећи на парастосима Владици Николају, Јустин је предвидео и коначну кризу Европе и Запада: „Шта је особина европске културе, шта је то чиме се ви културни хвалите, шта је то? Среброљубље Јудино/…/Јер су људи прогласили одједном да је њихов главни циљ у овоме животу: што више пара, што више уживања. А европска култура само то и ради./…/

 
А знате: Јуда мора да изврши самоубиство, и Европа мора да изврши самоубиство“…Зато је Владика Николај Србима поручио, у редовима писаним из немачког заточења: „Ај, браћо моја, за ви све то не видите? Зар ви сви нисте осетили мрак и злочин антихришћанске Европе на својим леђима? Хоћете ли уз Европу или уз Христа? Уз смрт или уз живот? /…
 
/ Знајте: Европа је смрт, Христос је живот. Изаберите живот да будете живи на век.“ (подвукао В. Д. ) Никад јасније него данас Срби нису могли да бирају: Европа (она која нас је, скупа са Америком, бомбардовала са 30 хиљада тона бомби са осиромашеним уранијумом) или Христос, Бог Светог Саве и Кнеза Лазара, Бог Правде.

Српска квазиелита, од интегралног југословенства до данас, је слепачко-просјачка дружина која није била у стању да предвиди Јасеновац, него нас је убеђивала да смо, са Хрватима и Словенцима, један, „троимени“, народ. Нису се, никад, противили србоубици Брозу, него су га славили као највећег сина наших народа и народности.

Нису умели да предвиде слом комунизма, него су, и после пада берлинског зида, веровали да ће доћи до обнове Источног блока. Ни сада не виде даље од носа и стомака пуног ЕУ ђаконија: сада, када је свет на ивици хаоса, они бунцају да је Србија спремна за ЕУ, а не знају јој се ни границе.

Слепци су јер ништа не виде, а просјаци јер стално просе и задужују се, као да нема другог пута за један народ и државу.

 

Коначни исход слепачко-просјачке „елите“
Европска Унија се, после свега, распада, и њено самоубиство је близу. Судбина православне Грчке, која је је ушла у ЕУ и ставила себи око врата омчу дужничког ропства, само је почетак хаоса и расапа „Беле Демоније“,како је Николај звао богоборачку Европу.

Кад није могла да опстане СФР Југославија (јер је била заснована на илузијама „братства – јединства“ народа који су били браћа по биолошком пореклу, али не и по духу), како да опстане оно што се зове Европском унијом, заснованом само на песку пљачкашке неолибералне економије и НАТО нихилизма?

Зато домаћи европоколоници, који се клањају и евру и његовом господару, долару, и вичу као безумни, и даље, након срамне владавине неоствареног„светионичара на Јадрану“ (и после Тадића – Тачић): Европа нема алтернативу. То значи, преведено на јустиновско – николајевски језик вере: европски нихилизам, онај који пљује на Христа и правду Божју, нема алтернативу…

Ипак, православни Срби знају да ЕУ нихилизам није наш пут, јер су нас наши пророци томе научили. А после пресуде Готовини и Маркачу, и уст(Х)ашки трибунал нам је помогао да, коначно, прогледамо, и да знамо да је боље нестати него постати део мрака са пет жутих крака.

Наравно, ако будемо с Христом, Богом Правде, нећемо нестати: нестаће они који ратују против Њега. „Ко говори о победи? Издржати све је“, рекао би велики песник праве Европе, Рајнер Марија Рилке.

 

Владимир Димитријевић