Прочитај ми чланак

Ванредна емисија – др Драган Петровић: Циљеви борбе за опстанак Србије у 2020.

0

- Након нестанка ванредног стања, те након постепеног укидања преосталих ограничења у кретању током следећих седмица и парламентарних избора на које никако не смемо изаћи имамо и додатне проблеме са којима нас излаже постојећа власт, у својој најновијој емисији „25 минута”, на Јутјуб каналу „Србин.инфо” истиче др Драган Петровић.

А затим, др Петровић још и подвлачећи додаје:

– Поред мноштва проблема које имамо у 2020, три велике опасности су се надвиле на нас које морамо заједнички избећи:

1. Опасност да власт на челу са Вучићем прихвате споразум са тзв. Косовом, у виду разграничења, о чему има много података да таква опасност постоји.

2. Мигрантско питање, имајући у обзир више „пропуста“ власти и „пратећих структура“ у Србији.

3. Економско-социјални модел који је промашен и који би преко тзв. шест милијарди евра задуживања, што је програм који сам у основи није споран, већ начин финансирања и делом реализације.

Стога се сваки појединац, организација у предстојећем периоду када постоји велика опасност по овим питањима, мора одредити према њима. Неопходна сарадња свих нас по овим питањима, јер у супротном ако не успемо да извршимо притисак и изменимо ове опасне процесе, довела би се у опасност перспектива и чак будућност земље и народа, заклучује др Драган Петровић.