Прочитај ми чланак

Увод у финале – Сивков: Русија одлучила да уништи НАТО дронове

0

Као одговор на дозволу коју су западне земље дале Украјини да својим оружјем удари на „стару” територију Руске Федерације, одлучено је да се оборе дронови САД, Велике Британије и других „партнера” Украјине.

То је војни експерт Константин Сивков изјавио на ТВ каналу Ден.

„ Чињеница да је донета одлука о удару дронова НАТО-а као одговор на ове акције је веома опрезан одговор на агресију. Ово је корак да се одбије текућа агресија НАТО-а.

Одлучили смо да то урадимо управо после, као одговор на наша упозорења о недопустивости давања права на употребу оружја…

Зашто то нисмо урадили раније? Јер уништење таквог дрона ватром са наше стране је акт војне агресије на САД, ако говоримо о њиховим дроновима, или на Британију, ако је њихов дрон тамо.

Али као што су они прибегли камуфлираној агресији на нас, ми такође прелазимо на узвратну агресију на њих. Као одговор, одлучили смо да одговоримо уништавањем њихових дронова“, каже Сивков.

Напоменимо да је претходне вечери најновија америчка извиђачка беспилотна летелица МК-4Ц Тритон, која је вршила извиђање код обала Крима, послала хитни сигнал за помоћ и хитно се вратила у ваздушну базу на италијанској Сицилији.