Прочитај ми чланак

УЗАВРЕЛЕ ПОЛИТИЧКЕ СТРАСТИ: Двери са ДСС руше Вељовог брата

0
05_1000x0

Фото: В. Никитовић

Ванредно заседање локалног парламента, на којем би једина тема била смена градоначелника Војислава Илића (брата министра Велимира Илића), његовог заменика Раденка Луковића и председника Скупштине Вељка Неговановића, иницирало је 26 одборника опозиције. Представници Двери, као једни од потписника, позвали су ДСС, своје коалиционе партнере с републичког нивоа, да се придруже овом опозиционом фронту без обзира на то што већ годинама партиципирају у власти као партнери Нове Србије.

У чачанском ДСС-у одбили су предлог опозиције с образложењем да морају преузети одговорност за последње четири године власти.

– Очекујемо да представници Покрета Двери могу разумети оно по чему је ДСС увек био препознатљив, а то је доследност у поштовању раније постигнутог и потписаног споразума – изјавио је председник ГО ДСС-а у Чачку и помоћник градоначелника Милан Бојовић, који тврди да централа странке није ставила никакав ултиматум пред одборнике његове партије. Скупштинска седница на којој ће се расправљати о разрешењу тројице највиших функционера града биће одржана уколико буде обезбеђен кворум од 38 присутних одборника. С три представника ДСС-а, девет отцепљеног крила СНС-а и 26 одборника опозиције, иницијатива би имала изгледа за успех. Тим пре што су у току преговори са заступницима бившег УРС-а, ПУПС-а и СДП-а, који у овом тренутку подржавају власт.

– Битно нам је да обезбедимо кворум. Гласање о смени градских челника било би тајно, а у том случају је све могуће. Можда чачанска власт падне и пре локалних избора, што би био изузетан ветар у леђа за опозицију која у Чачку планира заједнички наступ на изборима – рекао нам је један опозиционар.

У Покрету Двери наглашавају да ће став ДСС-а по питању предстојеће седнице бити пресудан за њихово учешће на заједничкој изборној листи.

– Уколико се не појаве у скупштинској сали, то ће значити да су се због личних интереса определили да постану испостава Нове Србије и да су решили да угасе ДСС у Чачку – истиче лидер Бошко Обрадовић.

Извор: Ало