Прочитај ми чланак

Удружена опозиција: Новим Садом да управљају грађани, а не Вучићев брат из Бгд-а

0

Удружена новосадска опозиција "Удружени за слободан Нови Сад", коју чини 12 партија и покрета, позвала је данас Новосађане да изађу на изборе у што већем броју и гласају за то да о њиховом граду, после 12 година, почну да одлучују Новосађани, "а не председников брат из Београда и његова свита".

„Већ 12 година Новим Садом не управљају Новосађани, чак ни они из СНС, него управља председников брат (Андреј Вучић) са својим помоћницима из криминалног миљеа. То Новосађани знају и више неће да трпе. Позивам све који желе то да мењају и оне који припадају владајућој странци, да сви ујединимо енергију и изборимо се за промене“, навео је у саопштењу за јавност један од носилаца опозиционе листе Борислав Новаковић.

Према његовим речима, Нови Сад „пролази кроз један драматичан период“, који може да се преброди „ако смо сложни и одлучни да желимо промене“.

„Можемо да победимо уколико се окупимо, уколико сви будемо заједно и уколико превлада оно што је био идеал сваке демократије, а то је да се изборимо да сами доносимо одлуке, а не да имамо великог тутора из окружења председника државе“, казао је Новаковић.

Додао је да опозиција неће да дозволи да јавне послове у Новом Саду „воде криминалци“, да о кључним стварима како се управља једном политичком заједницом одлучују „невидљиви центри моћи“, него да „суверени буду једино грађани Новог Сада, да се они питају“.