Прочитај ми чланак

Туча у Жагубици: Председник општине и његово обезбеђење напали Народне посланике!

0

Режимски председник општине Жагубица Сафет Павловић, који се нашао у центру пажње јавности када је претио еколошком активисти Ивану Милосављевићу, поново је данас ушао у обрачун са народом, опозиционим народним посланицима и еколошким активистима.

На протесту, који је организован због најављеног отварања рудника, дошло је до туче кад је Павловић изашао испред зграде општине да провоцира окупљене, а његово обезбеђење (о трошку народа) блокирало улаз народним посланицима.

Посланик Александар Јерковић је грубо нападнут на степеницама општине од стране приватног обезбеђења бахатог председника општине Жагубица. Осим тога, насрнули су и на посланицу Двери Радмилу Васић.

„Посланица Двери, Радмила Васић, попела се на степенице, а Сафет Павловић ју је увукао у зграду општине. Тамо је била изложена застрашивању, јер је хтела да преда у писарницу општине захтеве са скупа. Павловић ју је вукао за руке, а онда је изашао напоље где је његово приватно обезбеђење насрнуло на људе, а појавили су се неки људи са фантомкама међу којима је препознат Павле Бихали. Након тога, посланици опозиције су сви ушли у зграду општине, а тад је Сафет Павловић три пута ударио и Александра Јовановића Ћуту“, каже посланик Демократске странке, Срђан Миливојевић за Нова.рс и наводи да су се сада упутили ка полицијској станици.

Од представника опозиције у Жагубици су: Александар Јерковић, Радмила Васић, Срђан Миливојевић, Мирослав Алексић, Александар Јовановић Ћута.