Прочитај ми чланак

Шапић: Обустављени разговори са Јерковићем, ево кад би могли да буду избори у БГ

0

Кандидат за градоначелника Београда Српске напредне странке (СНС) Александар Шапић изјавио је да ће избори за Скупштину града Београда, уколико не буде формирана већина до 1. марта, морати да буду поновљени око 20. маја, док избори за београдске општине и локални избори не могу да буду пре јуна.

„Тако закон каже. То је излазак на изборе два пута. Морамо да будемо свесни колико је то новца, времена, застоја. И видећемо, можда опет дођемо у исту ову ситуацију (да не можемо да формирамо већину), па ће морати да се донесу неке одлуке“, рекао је Шапић за телевизију Хепи.

Поновио је став да ће СНС формирати већину са покретом „Ми – Глас из народа“ само уколико то прихвати један од оснивача покрета Бранимир Несторовић, за кога наводи да једини има легитимитет да преговара.

„Испоставило се да су два месеца пре избора били у проблемима међусобно, и сад видимо да имају проблеме у које нећу да улазим, али без обзира на све, господин Несторовић је легитиман и неко на чије име су они добили највише гласова“, казао је Шапић.

Навео је да су обустављени разговори са носиоцем београдске листе „Ми – Глас из народа“ Александром Јерковићем, који је био спреман на преговоре око формирања већине, јер је СНС „желео да подигне лествицу легитимитета“.

„Нећемо да направимо власт, како је Вучић рекао, делимично легитимну. Ја могу чак да кажем и потпуно легитимну, јер Јерковић има свој покрет. Нисмо ми одлучивали како ће да се зове њихова листа и да ће он бити кандидат за градоначелника, него они“, навео је Шапић.