Прочитај ми чланак

Томислав Николић: Ја сам гарант за сигурност ваших инвестиција

0

Nikolic i Lukasenko

(РТС)

Председник Србије Томислав Николић позвао је белоруске привреднике да улажу у Србију поручивши им да је он гарант за сигурност њихових инвестиција.

Пријатељство Србије и Белорусије служиће као пример свету да пријатељстки односи воде до добре и успешне пословне сарадње, рекао председник Томислав Николић.

Другог дана посете Белорусији, председник Србије Томислав Николић позвао је белоруске привреднике да улажу у Србију поручивши им да је он гарант за сигурност њихових инвестиција.

Николић, који је наставио званичну посету Минску, састанком са привредницима у згради Националне библиотеке Белорусије изразио је очекивање да ће пријатељство Србије и те земље служити као пример свету да пријатељстки односи воде до добре и успешне пословне сарадње.
 
Николић је привредницима рекао и да је у разговорима са председником Александром Лукашенком разговорао дуго о ономе што је урађено, али још дуже о ономе што ће две земље урадити у будућности на плану сарадње.
 
Белоруским привредницима Николићев саветник за привреду Предраг Микић представио је програм потенцијалних пројеката за сарадњу и инвестирање у Србију.
 
Састанку у Народној библиотеци Белорусије присуствовали су и министри спољних послова Иван Мркић и министар културе Братислав Петковић а са Белоруске министар трговине те земље Валериј Чекано и председник Привредне коморе Белорусије Михаил Мјатликов.
 
Председник Србије је обишао и зграду Народне библиотеке где је на поклон добио чланску карту а даровао неколико реплика књига из српских манастира.