Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ ПОТВРДИО: ДС у Београду на листи са Живковићем

0

Предсендик ДС Драган Шутановац изјавио данас да ће на изборима за Скупштину града Београда бити заједнички кандидат за градоначелника ДС-а и Нове странке.

Како је истакао, функционерка Нове Весна Ракић Водинелић биће носилац листе. Шутановац је рекао да су њихов и досадашњи партнер била Нова и да ће она то остати, а да им је жеља да се коалиција прошири.

На заједничкој конференцији за новинаре са председницом Савета Нове странке Весном Ракић Водинелић, Шутановац је рекао да је једино извесно да ДС неће сарађивати са СНС и СПС, а упитан о евентуалној сарадњи са Драганом Ђиласом, рекао је да је пре десетак дана имао добар разговор са Ђиласом, али да се нису договорили.

Шутановац није желео да пренесе медијима детаље разговора са Ђиласом, а упитан о сарадњи са Александром Ссапићем Шутановац каже да нису имали контакте.

Упитан о евентуалном прикључењу СДС-а Бориса Тадића коалицији ДС и Нове странке, Шутановац је рекао да ДС све време инсистира на окупљању грађанске опозиције, да та странка више месеци разговара са различитим политичким странкама, али није желео да каже конкретно ко би још могао да се прикључи тој коалицији.

Поводом евентуалне сарадње са председником општине Стари град Марком Бастаћем, Шутановац је рекао да Бастаћ води групу грађана и да по његовим сазнањима он разговара са неким другим о евентуалној коалицији, док је Водинелић навела да је Нова странка разговарала са Бастаћем и да су ти разговори у току.

Упитана да ли то значи да одустаје од кандидатуре за градоначелника Београда, како је раније било најављено, Водинелић каже да се на изборима гласа за листе и да након формирања градске скупштине већина бира градоначелника.

„Предлог ДС да Драган Шутановац буде кандидат је један условни предлог који зависи од тога колико ће места добити коалиција или коалиције којима се ова коалиција буде придружила“, каже Водинелић.