Прочитај ми чланак

Британски министар одбране: Лондон не жели директан сукоб са Москвом

0

Грант Шапс, који је потврдио да Кијев има дозволу Лондона да напада Крим и позвао Берлин да одобри нападе на руско полуострво, ипак не намерава да уђе у директан сукоб са Москвом

Британске власти не желе да уђу у директан сукоб са Русијом, рекао је британски министар одбране Грант Шапс, пренео је Би-Би-Си.

Британски министар је тако одговорио на питање зашто је Краљевско ратно ваздухопловство помогло Израелу да пресретне ракете и дронове које је лансирао Иран, али није пружило сличну подршку Украјини.

„Не намеравамо да идемо и водимо тај рат“, навео је Шапс и истакао да је ситуација у Израелу и Украјини потпуно другачија.

Притом, британски министар је препоручио Немачкој да укине ограничења за нападе на Крим. Како је Шапс рекао за „Скај њуз“, Берлин не жели да пребаци Кијеву ракете дугог домета „таурус“ због страха да ће оне бити употребљене за ударе на Крим.

Међутим, према речима Шапса, Крим је територија Украјине и Кијев је од Лондона добио дозволу да изводи ударе на полуострво, а Велика Британија је свима показала како се њене ракете могу користити.