Прочитај ми чланак

Несторовић:Нећемо подржати Шапића,чујем да је Саво спреман да сарађује са нама

0

Председник покрета "Ми-снага народа" Бранимир Несторовић изјавио је данас да одборници тог покрета неће гласати за избор Александра Шапића за градоначелника Београда.

Несторовић је агенцији Бета казао да се Шапић показао као лош градоначелник и да је искључена могућност да добије подршку од будућих одборника „Ми-снага народа“.

„Ми очекујемо да ћемо освојити више од десет одсто гласова. Ако листа коју предводи Српска напредна странка не буде у прилици да формира градску власт у Београду, предложићемо им формирање мањинске власти тако што би они подржали да наш покрет на две године самостално формира власт у главном граду. Сигурни смо да бисмо у року од две године учинили много добрих ствари за Београд и Београђане“, рекао је Несторовић.

Додао је да не постоји могућност да покрет „Ми-глас народа“ буде у коалицији са, како је рекао, прозападним политичким опцијама.

„Прозападна опозиција је опасност по државу. Ми имамо црвене линије преко којих никада нећемо прећи, а то је не признању Косова, поништење француско-немачког плана, не Европска унија и очување Републике Српске. Ко подржава нашу платформу може с нама, ко не подржава не може чак ни на локалу“, истакао је он.

На питање да ли су спремни на сарадњу с покретом Крени-промени Сава Манојловића, Несторовић је казао да је Манојловић још увек непознаница и да ће се о томе одлучивати после избора.

„Он се сада најављује као изненађење, али сачекаћемо да се заврше избори, па да видимо шта Манојловић има да понуди ако добро прође. Имамо информације да је Манојловић спреман на сарадњу с нашим покретом“, рекао је Несторовић.

Градска изборна комисија прогласила је данас изборну листу „Ми снага народа, проф. др Бранимир Несторовић“.

Први на листи је Бранимир Несторовић, док је на позицији број два Борислав Антонијевић, који је представљен као кандидат те групе грађана за градоначелника Београда.