Прочитај ми чланак

ССП: Мафијашка власт ће украсти 5,7 милијарди евра

0

Већ девет година стоји пројекат изградње система за прераду отпадних вода у Београду. У новембру 2012. године је завршена изградња интерцептора - тунела укупне дужине 6,7 км који је требало да сакупља отпадне вода из града и доводи их до Великог села где је на обали Дунава требало да се изгради фабрика за прераду отпадних вода - наводи се у саопштењу председнице ГрО ССП Београд, Миле Поповић.

– Од тада ни центиметар колектора није урађен, нити је једна цигла уграђена у фабрику. Засто? Образложења нема. 2017. године је ова власт потписала меморандум са кинеском компанијом о почетку изградње фабрике 2018. године. Наравно од тога ништа било није.

FOTO: SSP

Сада поново потписују нове документе са кинеском фирмом и Весић се хвали да ће Кинези у Београду изградити не једну, него пет фабрика за прераду отпадних вода за укупну цену од скоро милијарду евра!?

Зашто Кинези граде фабрике отпадних вода ако ЕУ, уз расписан тендер, даје до 85% донација за овакве пројекте? Уз тендере би цена била бар за трећину мања. Дакле, да се користе средства из европских фондова пројекат би коштао десетину онога што ће се платити кинеској фирми!

За ових девет година нису урадили ништа. Али су повећали цену спалионице отпада са 170 милиона на 1,2 милијарде евра, метроа са 2,2 на најмање 6 милијарди!

За прераду отпадних вода платићемо милијарду уместо 100 милиона евра! Само на ова три пројекта мафијашка власт ће од својих грађана украсти 5,7 милијарди евра!!!!!!! Имамо само једно питање: „А шта ћете да радите сутра“ – стоји у саопштењу Миле Поповић, председнице ГрО ССП Београд.