Прочитај ми чланак

СРС: Прекинути преговоре о Космету и чланству у ЕУ

0

Српска радикална странка (СРС) саопштила је данас да захтева од државних органа Србије обустављање преговора са албанским властима  Приштине под окриљем Европске уније, као и прекид преговора о прикључењу наше државе Европској унији (ЕУ).

„Председник и премијер морају европским званичницима не само недвосмислено пренети став да Србија више неће пристајати на уцене које годинама долазе из ЕУ, већ коначно и повући конкретне потезе који потврђују одлучност Србије да заштити своје виталне интересе“, рекао је функционер СРС Немања Шаровић, наводи се у саопштењу.

Извештај Европске комисије још једном нас је подсетио, како каже Шаровић, да чланство у ЕУ искључује могућност очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

„Или ћемо се одрећи Косова и Метохије и наставити да испуњавамо бесконачну листу услова зарад наде да ћемо ући у ЕУ за 20 година, или да ћемо као и свака нормална држава у свету коначно јасно рећи да се нећемо ни де факто нити де јуре одрећи ниједног дела своје територије“, рекао је Шаровић.

С тим у вези, навео је Шаровић, први корак Владе Србије мора да буде стављање ван снаге свих споразума са Приштином постигнутих под диктатом ЕУ и враћање дијалога под окриље СБ Уједињених нација, где Србија има два моћна савезника – Кину и Русију.

 

(Фонет)