Прочитај ми чланак

СРПСКА – СAРAДЊA СДA И СДС: Изетбеговић подржао Мићу Мићића!

0

Председник СДA и члан председништва БиХ подржао је у Јањи градоначелника Бијељине Мићу Мићића.

sda-izbori-1475335191-1002561

Иначе, према информацијама којим располаже београдски Курир, Мићић је наводно у Берлину преко удружења Рома куповао гласове у одсуству.

Према првим проценама он је на тај начин купио 1.200 гласова.

НВО О ИЗБОРИМA У БиХ: 118 случајева куповине гласова и низ других нерегуларности

Коалиција за слободне и поштене изборе „Под лупом“ забележила је продају места у бирачким одборима у 18 општина у БиХ, 51 случај употребе јавних ресурса у изборној кампањи и 118 случајева куповине гласова у замену за храну, пиће или друге поклоне.

Та невладина организација је у 12 случајева добила приговоре за ширење мржње и дискриминације, пренела је данас регионална телевизија Н1.

„То ће се дешавати и убудуће ако ЦИК и остали надлежни не буду обраћали пажњу“, изјавио је за Н1 члан коалиције „Под лупом“ Јан Златан Куленовић.

Он је навео да имају укупно 2.500 посматрача, који покривају више од половине свих бирачких места у БиХ, додавши да су мобилни тимови у љубичастим мајицама од раних јутарњих сати присутни су на бирачким местима.

„Имамо и позивни центар где у реалном времену добијамо податке, а по нашој евиденцији у 81 посто места гласање је почело у 7.00 сати. До 9.00 сати у Стоцу и општини Илиџа било је гласачких места која нису отворена на време“, казао је Куленовић.

У БиХ се данас одржавају локални избори на којима грађани бирају нове градоначелнике и начелнике градова и општина, као и нове сазиве локалних парламената.