Прочитај ми чланак

СНС: Контрамитинг не огранизујемо ми, као ни град Нови Сад

0

Нови Сад -- Српска напредна странка саопштила је да скуп испред РТВ Војводине не организују они, нити град Нови Сад, као и да нико није звао грађане на окупљање.

122504651755bc9afe8883f546067141_v4_big

„Српска напредна странка не види ништа спорно у томе што је саветница градоначелника са своје приватне електронске поште послала поруку упућену конкретно једном човеку“, наводи се у саопштењу.

Међутим, како кажу, „јесте спорно и упитно како се иста та порука нашла на интернет порталу ‘Аутономија инфо’, као и на Твитер налогу ДС-ове функционерке Александре Јерков и да је довело до ескалације у интернет сензацију“, наводи се у саопштењу Медија центра СНС за Војводину.

„Српска напредна странка у овоме види само нови начин притиска и политизације ситуације на РТВ-у, као и претходне инсинуације да скуп организује лично Александар Вучић“, додаје се у саопштењу.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић претходно је изјавио да ће на скуп испред зграде РТВ доћи и он и његова породица, да ће доћи још неки политичари, али искључиво као грађани, и додао да не види ништа спорно у томе што је његова севетница за медије са свог мејл налога упутила позив суграђанима да дођу на скуп.

„Могуће је да је моја саветница појединачно укључена у припрему и учествоваће на том скупу против Бојана Пајтића, Саше Радуловића и против притисака које Независно друштво новинара Војводине врши на уређивачку политику РТВ-а“, рекао је Вучевић и нагласио да је за њега много важније питање одакле тај мејл онима који су га објавили, а који је упућен, колико је како каже, видео, конкретном човеку и „како је могуће да виде коресподенцију између две особе“, додао је.

„Знали смо да краду паре, а сада видимо да краду и мејлове и питам се шта је следеће што ће да украду. Одакле њима тај мејл ако је послат са адресе саветнице која ради у кабинету“, запитао је Вучевић.

Вучевић и Пајтић раније су путем Твитера разменили оптужбе поводом данашњег скупа испред зграде РТВ.