Прочитај ми чланак

Откривен амерички пројекат у Румунији за удар на Русе! Ево шта се спрема…

0

Румунски министар привреде, Раду Опреа, изјавио је да би Румунија могла постати главни произвођач муниције за америчке тенкове Абрамс. Он је објаснио, да су у току бројни пројекти на којима се ради већ дуже време.

Неки од тих пројеката су већ започети, а неки су већ материјализовани кроз потписане меморандуме о сарадњи. Најновији меморандум је потписан са компанијом Генерал Дyнамицс Орднанце анд Тацтицал Сyстемс (ГДОТС), која се бави производњом муниције

Опреа је нагласио, да Румунија жели да трансформише фабрике за производњу велике муниције калибра 120 мм и 155 мм. План је да се ова муниција извози у земље источне и централне Европе, где су амерички тенкови Абрамс већ присутни.

Према његовим речима, Румунија ће постати стуб и центар за производњу ове врсте муниције, чиме ће његова земља заузети кључну улогу у снабдевању тенкова Абрамс.

Опреа је истакао да је пројекат на којем раде дуго времена и да имају јасну визију свих потребних корака. Производња муниције у Румунији не само да ће задовољити локалне потребе, већ ће имати и велики извознички потенцијал, посебно у контексту повећане потражње за муницијом у земљама источне и централне Европе.

Поред тога, ова најава долази у тренутку када се чини да Сједињене Америчке Државе желе да приближе своје ресурсе украјинском фронту. Ово би могло бити део шире стратегије припреме за дуготрајан и интензиван сукоб са Русијом.

Премештањем производње муниције ближе фронту, САД и њихови савезници у Европи могу осигурати бржу и ефикаснију дистрибуцију муниције, што је кључно у дуготрајним војним сукобима.

Све ово указује на то да ће Румунија играти кључну улогу у будућем снабдевању америчких тенкова Абрамс.