Прочитај ми чланак

Ратни ветерани Новог Сада подржали новосадску опозицију

0

Најбројније удружење ратних ветерана и политичка странка Ратни ветерани Србије, коју је ГИК одбио да прихвати, подржали су изборну листу новосадске опозиције Удружени за Слободан Нови Сад, коју чини Српска коалиција НАДА, све странке Србије против насиља, покрет Браво и Војвођани – ЛСВ.

Приликом потписивања споразума о сарадњи, председник Савеза ратних ветерана Србије, Жељко Вукелић је изјавио: „Позивам ратне ветеране да гласају за удружену опозицију, јер у њима видим озбиљне људе који ће коначно решити наш статус. Ми доказане патриоте, нисмо заслужили да нас власт третира као социјалне случајеве, већ заслужне грађане ове земље“.

„Ратни ветерани заслужују да се према њима опходимо са поштовањем, јер су били спремни за највеће жртве када нам је била угрожена слобода и независност. Када победимо, град Нови Сад ће им се одужити, али не само на речима и тапшањем по рамену као што је до сада био случај, него ћемо им умањити рачуне комуналних услуга преко Информатике за 50 одсто и дати додатне привилегије приликом здравстене заштите и на другим пољима. У Новом Саду се ратни ветерани више никада неће стидети своје жртве коју су дали за нашу земљу“ – изјавио је први на листи кандидата за одборнике новосадске опозиције, Милош Тубић.