Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ У НИШУ: Посланик напредњака признао да је крао струју

0

Скандал Братимир Васиљевић ослобођен кривице, а по нагодби с тужилаштвом, „Електродистрибуцији“ је уплатио „симболичну суму новца“.

sns plakatiПосланик СНС Братимир Васиљевић из Ниша ослобођен је кривице да је у јулу и августу 2012. крао струју, иако је то наводно признао 2013, а постигао је нагодбу с тужилаштвом и „Електродистрибуцији“ уплатио „симболичну суму новца“, наводи портал Јужне вести.

Против Васиљевића је у јануару 2013. поступак поднео ЕД „Југоисток“ јер је ту фирму оштетио за чак 1.102.700 динара.

„Југоисток“ је у кривичној пријави против функционера СНС поднео кривичну пријаву јер је „извршио самовласно прикључење свог електричног бројила“. У пријави још пише да је Васиљевић за потребе свог објекта, који се налази у Нишу, оштетио и покидао „дистрибутивну пломбу на поклопцу бројила као службени знак ЕД Југоисток“, уклонио поклопац и неовлашћено вратио каблове у клемарник бројила, што су овлашћена лица ЕД „Југоисток“ констатовала својим записником о извршеној контроли дана 18. 8. 2012. године.

Јужне вести су навеле да је Васиљевић 2013. признао да је починио кривично дело, па је пристао да плати одштету од 10.000 динара.

Он је тако избегао суђење и могућност да у његовој биографији пише да је осуђиван за кривично дело.