Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ПИТА ПРВУ ДАМУ: Драгице, реци одакле паре!

0

Фондација Драгице Николић добила је знатно више новца од разних донатора, него што је то 10 милиона евра, као што је објавила прва дама Србије, а те паре су прибављене на веома сумњив начин, тврди лидер радикала Војислав Шешељ.

Фото: Србин.инфо - Ненад Златановић

Фото: Србин.инфо – Ненад Златановић

Шешељ је уверен у то да пословање фондације није потпуно чисто.

Лице с потернице

Jедан од донатора фондације бугарски бизнисмен и власник Српске фабрике стакла Цветан Василев, за којим је због проневере велике суме новца расписана Интерполова потерница. И поред дуга држави од 20 милиона евра, Василев је госпођи Николић и у неколико наврата искеширао њеној фондацији скоро 1,2 милиона динара.

– Управо због тих сумњивих комбинација пословни изводи се чувају као змија ноге. Изводи су толико компромитујући да се они не усуђују ниједан да отварају. Комплетно пословање фондације морало би да се изложи суду јавности. То је њена приватна фондација коју је основала као супруга председника републике. Дакле, морало би да подлеже и Савету за борбу против корупције. Власник је приватне фондације која стиче огроман новац и треба да се види колико је новца стекла, на који начин и на шта је он потрошен – истиче он.

Лидер СРС сумња у веродостојност података о пословања Фондације Драгице Николић.

– Убеђен сам да је укупна сума прикупљеног новца много већа од приказане. То је само оно што је легло на рачун, а велике суме су ишле из руке у руку и томе је тешко ући у траг – сматра Шешељ.