Прочитај ми чланак

Прекид вести – Скупштина:Бошко – Орлић је извршио државни удар у Парламенту Србијe

0

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да су потребне „хитне консултације власти и опозиције“ о томе када ће у Србији бити ванредни избори на свим нивоима и о „одговарајућим условима“ у којима ће бити избори.

Он је на ванредној конференцији за новинаре у Скупштини Србије навео да су се и припадници „прозападне“ опозиције придружили иницијативи покрета Двери да оставке поднесу председник Србије и председница Владе.

„Цела опозиција је јединствена у мишљењу да су неопходни избори на свим нивоима. Ми смо подржали колеге из опозиције данас у борби да се Скупштини врате смисао и достојанство, али ово што гледамо сада у Скупштини не води никуда. Потребан је хитан дијалог власти и опозиције када, који избори и који су услови у којима ће се они одржавати“, рекао је Обрадовић.

Он је навео да се Србија суочава са „две опасне тенденције власти“.

„Почетак нове школске године обележио је и почетак нове сезоне ријалитија ‘Елита’. Велика је трагедија овог друштва да ТВ-ријалити програми нису укинути и да није одузета национална фреквенција телевизији Пинк која крши све законе Србије већ годинама. Друга опасност је долазак Владе у Скупштину са новим наметима на сиромашне и социјално угрожене грађане Србије“, рекао је Обрадовић.

Он је као такве навео то што је Влада предложила повећање акциза на гориво, алкохол, кафу и цигарете у износу од осам одсто.

„Дочекујемо јесен и зиму са новим скоком цена хране и енергената, а ресорни министар је најавио и поскупљење струје и гаса. Власт покушава да рупе у буџету крпи ударајући на сиромашне грађане. Ми јесмо економски лидер у свету, али по највећој цени горива“, рекао је Обрадовић.