Прочитај ми чланак

После 15 година у Сребреници је 25. новембар радни дан

0

Претходни начелници бошњачке националности проглашавали су 25.11. нерадним даном и обележавали Дан државности БиХ, који је званично празник у Федерацији БиХ.

209412773658386b46094e5937279828_v4_big

Претходних година они који су желели нису морали да долазе на посао, док су неки долазили на своја радна места.

Новоизабрани начелник Сребренице Младен Грујичић одлучио је да се поштује само Закон о празницима РС, у којем се 25. новембар не обележава као Дан државности.

Дан државности БиХ обележен је у Меморијалном центру Поточари, где је поручено да је Сребреница „место где се чува босанскохерцеговачка државност“.

Присутни су били представнице сребреничких удружења, управа Меморијалног центра Поточари, министар за избегле и расељене особе Федерације БиХ Един Рамић, новоизабрани представници Бошњака у Сребреници, као и Међународног форума солидарности ЕММАУС.

Председник Управног одбора Меморијалног центра Поточари, Садик Ахметовић изјавио је да се у Сребреници чува државност БиХ и њена историја и да ће БиХ бити „независна, суверена и јединствена све док се окупљају у Поточарима, упркос чињеници да се Дан државности, као најзначајнији празник, игнорише и не слави у целој БиХ, чак ни у Сребреници“.