Прочитај ми чланак

ПОРУКА ИЗ СНС: Руси су јадници, паћеници и немоћни кепеци на политичкој сцени?!

0

Члан Српске напредне странке Драган Шормаз је један од оних који су добили задатак да вређају Русе како би председника Србије Александра Вучића иоле извукао из дебакла у Вашингтону. Колико је ситуација алармантна говори чињеница да су Руси преко ноћи од братског народа постали јадници и немоћни кепеци на светској политичкој сцени, као и паћеници без савезника који су доказали да их Срби не интересују: већ виђен и опробан рецепт за прање од одговорности и сваљивање исте на другог.

– Што се мене тиче, ово је нешто најбоље што је могло да нам се догоди! Јадници у Москви, немоћни кепеци на светској политичкој сцени, паћеници без савезника, показали су отворено да их Срби не интересују, него да нас само користе! Далеко им лепа кућа – навео је Шормаз, делећи објаву Марије Захарове, портпаролке Министарства спољних послова Русије у којој је објавила фотографију на којој председник Србије Александар Вучић седи у столици испред председника САД Доналда Трампа уз текст

– Ако сте позвани у ДБД, а столица је стављена као да сте на испитивању, седите као на фотографији #2 ко год да сте. Верујте ми.

Она је испод те фотографије објавила кадрирану фотографију глумице Шерон Стоун са прекштеним ногама из филма „Ниске страсти“.

Иначе, председнику Србије Александру Вучићу као да нису били довољни сукоби које је отворио на свим могућим фронтовима, па је покушао да „исправи и Дрине које је Захарова искривила“.

Вучић је новинарима у Бриселу рекао како не постоји ствар коју је Србија урадила да један део јавности у Србији није говорио најгоре о томе.

– То највише говори о њима, Марија Захарова, примитивизам и простаклук који је показала говори о њој и онима који су је поставили – додао је Вучић, оцењујући руску власт простом и примитивном.

– Не умеју сви људи да цене што Србија није увела санкције Русији, што је војно неутрална, али шта да радите. Ја да објашњавам нечији простаклук и примитивизам, нисам у стању – рекао је Вучић.