Прочитај ми чланак

ПОКС:Признавање косовских таблица наставак политике де факто признавања тзв.Косова

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је јучерашња одлука Владе Србије да призна регистарске таблице са међународном ознаком &qуот;РКС&qуот; наставак политике де факто признавања тзв. Републике Косово.

Након што је признала косовске личне карте и дипломе, Влада Србије је признала и њихове регистарске таблице, а следећи корак су пасоши, како и предвиђа франциско-немачки споразум. Пример регистарских таблица Хонг Конга који наводи Петковић је лажан јер њих не издају органи самоуправе Хонг Конга, већ локалне гараже. Изглед тих таблица прописује Кина, а власници тих возила на уласку у Кину добијају нове таблице. Нетачан је пример Петковића из Италије, јер без међународне ознаке не може се вози у Италији. Није случајно да се ово догодило непосредно после избора, јер већина грађана Србије не подржава овакве одлуке – изјавио је председник ПОКС, и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Због РКС таблица су Срби са Косова и Метохије са пуним правом били на барикадама прошле године и напустили привремене институције. Влада Србије је јуче одлучила да те таблице призна, а народ ком није успела да обезбеди ни гласање на изборима у рођеној држави пусти низ воду и да га изда. Ово је срамно понижење косовских Срба, од стране власти, јер не само да не могу да користе таблице КМ као некада, него њихова рођена држава признаје таблице сепаратиста- додао је Михаиловић.