Прочитај ми чланак

ПОКС:Ограничити ријалити, насиље у нашем друштву је нормална и пожељна појава

0

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позвао је данас све на саборност у жалости с породицама жртава у основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду и оценио да се у протеклих годину дана ништа није променило у друштву, због чега тражи да се коначно забрани приказивање ријалити програма бар пре поноћи.

„Данас на годишњицу од трагедије у Рибникару се ништа није променило у нашем друштву у односу на време када се злочин десио. Ријалити програм на телевизијама са националном фреквенцијом и даље промовише агресију и простаклук, насиље у нашем друштву је нормална и пожељна појава, наркодилери несметано прилазе школама, а деци се као узори представљају и намећу криминалци и естрадне звезде“, изјавио је председник ПОКС и народни посланик Војислав Михаиловић.

ПОКС тражи да се први школски час након празника посвети у свим основним и средњим школама догађају у „Рибникару“ и да психолози и педагози још једном са децом разговарају о узроцима и последицама тог трагичног догађаја.

„Тражимо да се коначно забрани приказивање ријалити програма макар пре поноћи“, додао је Михаиловић, наведено је у саопштењу.