Прочитај ми чланак

ПОКС: Лажно позивање власти на суверенитет у истрази против изборне крађе

0

"Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да не постоји ниједан разлог да се међународној истрази не омогући увид у све делове изборног процеса када смо већ на тзв. европском путу, нарочито уколико су избори били потпуно законити како то власт тврди", истиче се у саопштењу ПОКС-а.

– Вољом владајућих странака Србија је на путу за чланство у ЕУ, па самим тим не видим ништа спорно у томе да се дозволи истрага комисије ЕУ у вези изборне крађе. Да нисмо на путу ка ЕУ, то би било задирање у суверенитет наше земље. Овако је то потпуно легитимно. СНС се позива на суверенитет да би се спречила међународна истрага доказаног кривичног дела крађе избора, а не позива се на суверенитет када нам отимају Косово и Метохију – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

– Лицемерје је тим теже што га чине они који су отели државу постављајући партијске послушнике у тужилаштво, полицију и судове. На нарушавање суверенитета се жали председница Владе која спроводи противуставне споразуме са тзв. „Републиком Косово“ због чега је јасно да иза те празне реторике стоји једино страх од кривичне одговорности и губитка власти – истиче Михаиловић.