Прочитај ми чланак

Палма: Дачић најзаслужнији за отварање преговора са ЕУ

0

dragan-markovic-palma-jagodina-beta-emil-vas-jpg_660x330

(Танјуг)
Jединствена Србија би увек била у коалицији са Социјалистичком партијом Србије, чији је лидер Ивица Дачић са актуелном владом најзаслужнији за отварање преговора са Европском унијом, изјавио је председник ЈС Драган Марковић Палма. 

„Ја и Ивица Дачић договорили смо 2008. године коалицију са циљем да Србија иде према ЕУ и тај посао се сада реализује, што доказује да смо и тада и сада били у праву. Најзаслужнији за отварање преговора са ЕУ управо је Дачић и садашња Влада Србије“, изјавио је Марковић на прослави 23. рођендана СПС у Сава центру у Београду. 

Марковић је додао да је сарадња са СПС-ом одлична и да би ЈС, када би избори били данас, или сутра, опет била у коалицији са Социјалистичком партијом Србије. 

Марковић је најавио да ће привредна делегација Србије боравити од 15. до 19. августа у грчком граду Катарини, где су, како је рекао, већ договорени састанци с председником Привредне коморе те регије, која у свом саставу има шест општина, као и с привредницима. 

„У септембру у Србију долази група привредника из Санкт Петербурга, а губернатор Лењинградске области посетиће Јагодину у октобру“, најавио је Марковић и подсетио да је то један од резултата последње посете домаће делегације Санкт Петербургу.