Прочитај ми чланак

Гајић: Један од важних булевара у Београду назвати по Драгољубу Михаиловићу

0

Председник Народне странке и кандидат за градоначелника Београда коалиције Народна листа – кључ за победу Владимир Гајић изјавио је данас да би један од важних булевара у Београду требало назвати по команданту Југословенске војске у отаџбини Драгољубу Михаиловићу, јер је то заслужио.

„Ђенерал Михаиловић је био министар војске у влади Слободана Јовановића за време Другог светског рата и заслужио је да неки важан булевар у Београду носи његово име“, рекао је Гајић за портал „Компас“.

Гајић је додао да је прави назив једне од главних улица у центру Београда Улица краља Милана, и истакао да јој „ни случајно не би требало вратити назив Улица маршала Тита“.

„Београд има своју историју која је старија од комунистичке“, рекао је Гајић.

Упитан да ли би требало преместити споменик Стефану Немањи, Гајић је одговорио да „сто посто подржава да споменик остане тамо где јесте, јер се налази на правом месту и направљен је у реалистичном стилу“ како би био јасан оку обичног посматрача.

На питање да ли ће ићи на концерт аустралијског уметника Ника Кејва у Београду на води, заказан за 18. јун, Гајић је одговорио да „воли и веома цени Кејвову уметност“ и да ће отићи на концерт „ако буде могла да се набави карта“, а да није битно место на којем ће бити одржан, и додао да је био на Кејвовом концерту пре више од десет година и да је имао и карте за концерт који је пре неколико година отказан због короне.

Гајић је рекао да би Београд требало да воде „људи који воле овај град, који су компетентни и имају професију, радно и пословно искуство“.

Кандидат за градоначелника Београда рекао је да су главне тачке коалиције „Народна листа – кључ за победу“ сузбијање корупције, смањење загађења, бољи саобраћај, рационални урбанизам, транспарентно и демократско руковођење градском управом.

На питање како изгледа фото-робот гласача Народне странке и те коалиције, Гајић је одговорио да је то Србин, патриота и припадник грађанске деснице.

Народна странка ће на изборима за Скупштину Београда, раписаним за 2. јун, наступити у коалицији са Новом Србијом и Покретом Живим за Србију.