Прочитај ми чланак

Пајтић: Са Вучићем живимо дан мрмота

0

bojan-pajtic

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је да Србија сваки дан живи дан мрмота у коме председник Владе Србије Александар Вучић говори како ће за шест месеци бити боље и како се задужују да би вратили старе дугове.

– Ништа од тога није тачно, али се из дана у дан понавља – рекао је Пајтић у интервјуу за недељник „Време“ и изнео низ критика на рад владе.

Он је казао да у Србији расте корупција иако је власт обећала да ће бити смањена, плате и пензије су смањене, ПДВ је повећан иако је у кампањи говорено да до тога неће доћи, најављиван је почетак преговора са ЕУ до краја прошле године, а и даље се не зна када ће бити.

Пајтић је рекао и да влади замера и што није рекла истину о Косову, односно зато што се у тачки 14. Бриселског споразума каже да „две стране неће једна другу блокирати нити подстицати друге да блокирају напредак на европском путу“.

– Тиме се признало да је Косово независна држава, односно признао се међународни субјективитет Косова – оценио је Пајтић.

Говорећи о ДС-у, он је рекао да у странци нема сукоба и да сукоби и расцепи постоје само по „службеним гласницима“ Српске напредне странке.

Пајтић је навео и да у ДС-у постоје људи који странку виде на левом центру, или мало више лево или више у центру, али да странка од своје социјадемократске политике не одустаје, што је компатибилно са оним што говори посланик ДС Борко Стефановић.

Говорећи о постављању Јелене Триван, бивше чланице ДС-а, на место в.д. директора „Службеног гласника“, Пајтић је навео да су напредњаци кадрове ДС док су били у тој странци називали свакаквим погрдним речима, а да су их затим по изласку из странке сматрали за сјајан кадар.

– Док си члан ДС-а црњи си од самог ђавола, психопата, умоболник, хомосексуалац, издајник, криминалац. Када изађеш из ДС-а постајеш сјајан кадар, можеш да постанеш и градоначелник и градски менаџер и директор издавачке куће и министар у Влади. То говори о њиховој доследности – оценио је Пајтић.

 

Beta