Прочитај ми чланак

ПАЈТИЋ: Немце занимају наши ставови јер смо будућа власт

0
Фотографија преузета са веб портала  danas.rs

Фотографија преузета са веб портала danas.rs

Када је разговарано о решењима из платформе, како каже Пајтић, није се пошло од идеолошких одредница, већ од здравог разума и солидарности са великим делом обесправљеног становништва.

Представнике Социјалдемократске партије Немачке са којима ћу се ових дана састати занима став Демократске странке, као будуће власти, о проблему избеглица, европских интеграција Западног Балкана као и положај медија, независних институција и ДС, као највеће странке у нашој земљи, каже за Данас председник демократа Бојан Пајтић.

Он је од јуче у Берлину где присуствује конгресу Социјалдемократске парије. Како је најављено, до суботе, Пајтић би требало да се састане са вицеканцеларом Немачке и председником СПД Зигмаром Габријелом, шефом немачке дипломатије Франк Валтер Штајнмајером, председником Европског парламента Мартином Шулцом, као многим другим функционерима ове партије.

Демократе су подсетимо недавно на Главном одбору усвојили изборну палтформу коју ће наредних дана представити грађанима у Србији. На питање Данаса да ли је платформа и у којим аспектима скретање ДС у лево, Пајтић одговара да када је разговарано о решењима из платформе, није се пошло од идеолошких одредница већ од здравог разума и солидарности са великим делом обесправљеног становништва. Према његовим речима, задатак ДС је да понуди јасна решења како да заштити грађане од свакодневице испуњене бедом и страхом које су главне полуге Вучићевог режима.

– Власт у Србији се понаша непријатељски према грађанима, привреди и институцијама ове државе. Позивам људе да прочитају наш програм и да дођу на разговоре које организујемо у свим градовима и општинама – наводи Пајтић.

Према његовим речима, ДС ће укинути мере штедње којима се осиромашују радници и пензионери и вратиће незаконито отете пензије. Како каже, програм ДС је усмерен на решавање проблема грађана, али не преко њихових леђа.

 – Смањићемо порезе и намете који онемогућавају привреднике да запосле људе. Борићемо се за то да се људи који раде на црно, а њих је 700.000 пребаце у легалне токове. Вратићемо образовање и здравство на ниво пристојне државе. Наш највећи противник није Вучић, већ сиромаштво, незнање и поредак на погрешном систему вредности. Вучић заснива своју владавину на несрећи друштва чијом експлоатацијом се богати клика око њега: брат, кум и друго друштванце са Девичанских острва – закључује Пајтић. Како тврди, ДС је своје лекције научила.

Извор: danas.rs