Прочитај ми чланак

Ово је био циљ све време? Вучић: Разоружаћемо Србију!

0

Нова ванредна конференција за медије Александра Вучића данас не служи само за контролу штете и чување рејтинга који одлази у понор, већ и да се најави оно што је, чини се, био циљ све време - разоружавање Србије!

– Влада ће донети закључак којем се налаже МУП-у да хитно и без процедура да припреми измене и припреме закона о муницији, којима би се пооштрили услови за ношење оружја.

foto: printscreen/Pink

Да преведем – сви људи који имају оружје, то је око 400.000 људи, проћи ће ревизију. Спровешћемо потпуно разоружање Србије. Казне ће бити толико велике за нелегално оружје, па да видимо како ћете до урадити као ово што је било јуче – изјавио је он и додао ће се пооштрити и услови за употребу ловачког оружја.

Све учесталији инциденти које повезује злоупотреба оружја у приватном власништву идеално погодују психолошкој припреми становништва да прихвати разоружавање. Изговор је да ће се тиме решити проблем насиља у друштву. Најсвежије вести потврђују да су власти у Србији муњевитом брзином уграбиле тај изговор и користе прилику да крену управо тим путем.

Да ли ће им ико, пре него што се пред насилницима разоружа, поставити логично питање: како то да се у Швајцарској, где грађани имају не само право него и обавезу да држе оружје, инциденти овакве врсте уопште не догађају?